Magic Traffic Show voor de kinderen van OKC de Stroom

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 14:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

BROUWHUIS Op woensdag 8 juni was er een heel leuke verkeersactiviteit op OKC de Stroom in Brouwhuis. Er kwam daar de Magic Traffic Show die voor de kinderen van de school in de grote sportzaal een verkeersles gaf met goochel-elementen.

Deze mooie show werd aangeboden door VVN afdeling Helmond. De reden hiervoor was het feit dat leerkracht mevrouw Mirjam van Arendonk deze maand 40 jaar werkzaam is in het onderwijs en daarvan de laatste 4 jaren op deze school.

De Showman
De man die deze Magic Show vertoonde, is een echte entertainer die de naam Jovel de Showman draagt. Zijn echte naam is Jori Veldhuizen en hij maakt een magische show over het verkeer voor kinderen. Het is een show van een klein uur en zit vol met magische momenten. Hij is het, die deze ‘grappigste verkeersles ooit’ verzorgt. De gymzaal was volledig ingericht als verkeersplein met stoplicht, zebrapad en belijning en verkeersborden.

Inhoud
De Showman heeft een pakketje gekregen, maar was niet thuis toen de post het kwam bezorgen. Er lag een brief in zijn brievenbus en daar stond op: ‘u was er niet’. Samen met de kinderen gaat hij het pakketje zoeken. De kinderen moeten hem hierbij gaan helpen zoeken, maar moeten dan via het verkeersplein zo op het pad komen, dat het pakketje gevonden wordt. Hiervoor heeft Jovel een hele procedure in elkaar gezet en de kinderen er op diverse manieren bij betrokken, dat het pakketje toch boven water komt.
Op deze manier leren zij spelenderwijs iets over het verkeer en de veiligheid in het verkeer. Jori Veldhuizen is een entertainer en ook (ex-)leraar. Hij is met zijn show bekroond als vicekampioen tijdens het NK goochelen voor kinderen. De kinderen zijn zeer enthousiast over deze Magic Traffic Show en er ook nog eens deelgenoot ervan mogen zijn.


Dit nieuwsbericht is 54 keer bekeken

X
X