Maak kennis met de reddingsbrigade via Sjors Sportief

Gepubliceerd op: 10 september 2020 9:45
Gewijzigd op: 15 september 2020 10:24

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos doet voor het eerst mee met Sjors Sportief! Vanaf 9 september kun je je inschrijven voor een proefles Zwemmend Redden of Varend Redden.

Bij de proefles Zwemmend Redden gaan deelnemers aan de slag met het gebruik van verschillende reddingsmiddelen, de pop opduiken en oefenen met anderen uit het water redden. De proeflessen Zwemmend Redden zijn bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar zullen plaatsvinden op zaterdag 10, 24 en 31 oktober en op zaterdag 7 november. De proefles duurt van 13.45 tot 14.25 uur. Let op: de tijden in het Sjorsboekje zijn aangepast naar bovengenoemde tijden, in verband met de coronamaatregelen. Voor deze proeflessen moet je in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A.

Tijdens de workshop Varend Redden gaan deelnemers onder andere aan de slag met het gebruik van verschillende reddingsmiddelen en een communicatieoefening met de portofoon. Ook mogen deelnemers zelf een stukje varen! De workshop Varend Redden voor kinderen van 8 tot 12 jaar vindt plaats op zondag 4 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. De workshop Varend Redden voor jeugd tussen 12 en 18 jaar vindt ook plaats op zondag 4 oktober, maar dan van 12.30 tot 14.30 uur. Let op: voor de workshop Varend Redden dien je in bezit te zijn van minimaal zwemdiploma C.

Sjors Sportief

Sjors Sportief is een sportkennismakingsconcept waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport. Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Helmond ontvingen vorige week het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Op woensdag 9 september om 9.00 uur start de inschrijving voor deze activiteiten via www.sportencultuurhelmond.nl.


De Reddingsklos

Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos is gespecialiseerd in het geven van lessen in zwemmen, snorkelen, zwemmend redden en varend redden in Helmond. Daarnaast wordt de brigade met regelmaat ingezet voor bewakingen bij evenementen op en rondom het water, zoals het Drakenbootfestival in Helmond. Kijk voor meer informatie of inschrijven op www.dereddingsklos.nl of volg De Reddingsklos op Facebook!

Coronamaatregelen

Meer weten over de coronamaatregelen van De Reddingsklos? Kijk dan op www.dereddingsklos.nl/corona.


Dit nieuwsbericht is 22 keer bekeken

X
X