De Louw van der Zanden vertrekt uit Helmond

Gepubliceerd op: 7 februari 2018 13:00
Gewijzigd op: 7 februari 2018 12:07

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Door: Jet Vetter

Centrum: Wie de laatste tijd door de Kerkstraat heeft gelopen, heeft vast opgemerkt, dat lampenwinkel De Louw van der Zanden binnenkort sluit. Grote witte posters op de etalageruiten geven aan, dat per 1 april a.s. de deuren voorgoed dicht gaan.

Binnen kan je je dat haast niet voorstellen. Er staan en hangen nog veel lampen te koop met een mooie korting vanaf 20%. Wie op zoek is naar verlichting voor in huis, moet beslist een kijkje nemen nu dat nog in Helmond kan. Voor alle smaken is er van alles te vinden, modern, klassiek, trendy of industrieel. Iedereen op zoek naar een smaakvol lichtelement komt aan zijn of haar trekken.


Eigenaar Herman de Louw vertelt over de geschiedenis van de winkel. Alles is begonnen in Erp, waar hij zo’n 45 jaar geleden een atelier voor het maken van runderblaas lampenkappen startte. Na een paar jaar was er behoefte aan een winkel en die werd geopend in de Elzas Passage. Later verhuisde de zaak naar de Kerkstraat. Ook in Deurne, Oss, Weert en Den Bosch opende De Louw lampenzaken. Na verloop van tijd werd het te veel en bleven de winkels in Helmond, Erp en Den Bosch over. In april sluit de winkel in Helmond en kunnen klanten in Erp terecht voor het assortiment dat in Helmond werd verkocht en in Den Bosch voor het exclusievere aanbod in de zaak van De Louw junior.


Het gaat De Louw aan zijn hart, dat hij Helmond verlaat. “Ik ben een halve Helmonder geworden. Ik heb hier altijd goed den haard gehad. Ik hoop, dat ik elke week nog een keer of vier naar Helmond mag.” En als dat niet is om een aankoop te installeren, is het wel om mensen te helpen bij het vervangen van een lamp. Want dat hoort bij de service die De Louw zijn klanten al die jaren heeft verleend. Hij hoopt dat ook nog lange tijd te kunnen blijven doen vanuit de winkel in Erp.


De Louw van der Zanden Erp
Rooyakker 4, telefoon 0413-211854
De Louw van der Zanden Den Bosch
Hinthamerstraat 125, telefoon 073-6139140

Dit nieuwsbericht is 2433 keer bekeken