Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal

Gepubliceerd op: 17 maart 2023 9:05

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Wijze woorden van Albert Einstein: ‘Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.’ Creatief bezig zijn is een avontuur, je weet nooit waar het je gaat brengen. Als je het avontuur aan durft te gaan, dan ben je bij Kunstkwartier op de goede plek. Kunstkwartier heeft een groot aantal mogelijkheden op het gebied van beeldende kunst. Beginnen met een leeg doek, vorm geven aan een homp klei, lekker los gaan met een fotocamera, hakken in steen. Het kan allemaal. Ontwikkel je creatieve vaardigheden onder begeleiding van inspirerende, professionele docenten. Laat je fantasie werken en geef je ideeën vorm. Samen met anderen maak je kunst en ondertussen leer je van het kijken naar andermans werk. De mooie, goed ingerichte professionele ateliers bieden je alle ruimte om creatieve dromen waar te maken.

Er zijn vele mogelijkheden voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Voor de leeftijdsgroep van 6-9 jaar zijn er de kinderateliers. Van daaruit is het mogelijk om  naadloos door te stromen naar de jeugd- (9-12 jaar) en jongerenateliers (12+). Er kan bijvoorbeeld worden gewerkt met een lino-pers. Niet iets wat je dagelijks doet, wel heel interessant en uitdagend. Of met spuitbussen ‘street art’ maken. Of bezig zijn met dingen die ze zelf bedacht hebben.

In het basis- en voortgezet onderwijs is ook veel ruimte voor beeldende kunst. Uiteraard in een vorm die aansluit bij de wereld van de jongeren, mediakunst. Digitale tekenles waarbij je het kunstwerk in je eigen social media kunt gebruiken. Iets unieks wat niemand heeft.

Voor ouderen zijn er bijvoorbeeld de huiskamerateliers, niet alleen bij Kunstkwartier maar ook bij de Ameideflat. Speciaal bedoeld om ouderen die nog zelfstandig wonen te stimuleren om buitenshuis een activiteit te ondernemen en zo een gezond en sociaal leven te onderhouden.

Er is een groot cursusaanbod waar altijd wel iets passends bij zit. Regelmatig zijn er exposities waar de kunstwerken van de cursisten worden tentoongesteld.

Wordt het plaatje al scherper? Zie je het beeld al voor je? Dan is het logisch om kennis te komen maken met Kunstkwartier.

Meer info zie: www.kunst-kwartier.nl.


Dit nieuwsbericht is 97 keer bekeken