Lions Club Gewest Helmond steunt stichting Help Us Aut

Lions Club Gewest Helmond steunt stichting Help Us Aut
Gepubliceerd op: 22 juli 2021 9:03

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Dankzij de gulle gift van de Lions Club Gewest Helmond konden 24 jongvolwassenen met autisme zaterdag 17 juli 2021 genieten van een heerlijk dagje Efteling. De stichting Help Us Aut heeft deze dag georganiseerd en begeleid.

De Lions Club alsook de stichting Help Us Aut willen iets betekenen op maatschappelijk en sociaal vlak. Jan van der Avoort van de Lions club geeft aan: “Wij zoeken naar een goed doel dat ons aanspreekt, lokaal is en past binnen onze doelstelling: wij willen mensen die het minder goed hebben een hart onder de riem steken. Zo hebben we al vele mooie doelen gesteund.”

De Lions Club organiseert allerlei acties om geld en/of goederen bij elkaar te sparen om aan goede doelen te kunnen doneren. Dit jaar was, naast de stichting Duofietsen, de stichting Help Us Aut uitgekozen als goed doel. Jan van der Avoort overhandigde zaterdag aan het begin van de dag bij de Efteling de cheque van € 4000,- aan Lianne van Rooij, voorzitter van de stichting Help Us Aut. Na de groepsfoto gaf hij aan de groep aan: “Geniet van dit uitje. Wij doen dit graag voor jullie.”

De jongvolwassenen met autisme hebben genoten van deze dag! Het was mooi weer en ze hebben samen vele attracties bezocht. Er was een groep die bijna alle attracties bezocht had met vele achtbanen, een groep die naar het sprookjesbos en de meer rustige attracties is geweest en de andere groepen hebben zich vermaakt in enkele achtbanen alsook andere attracties. Een van deelnemers vertelde na afloop: "Ik heb vandaag super genoten en niet aan mijn zorgen gedacht." Een andere deelnemer: “Stichting Help Us Aut en sponsor, bij dezen heel erg bedankt voor de leuke dag. Zeer geslaagd.” Nog een andere deelnemer: “Was super.”

Hier doen we het voor! Zo mooi
De stichting Help Us Aut is heel blij met de donatie. “Zo hebben we de jongvolwassenen met autisme een hele gezellige, actieve en mooie onbezorgde dag kunnen geven!”

Jongvolwassenen met autisme die aan een activiteit willen deelnemen, ervaren doorgaans veel obstakels. Een veelvoorkomend kenmerk is dat ze moeite hebben met het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Hun gebrek aan inzicht, overzicht en sociale vaardigheden kan leiden tot eenzaamheid en sociaal isolement. Ze hebben passende sociale voorzieningen nodig én begeleiding, want alleen ergens op afstappen dat durven veel mensen met autisme niet. In een groep en begeleid door personen die de activiteit gepland en gecoördineerd hebben, wordt het al een stuk gemakkelijker. Want structuur, stimulans en aansturing is waar ze behoefte aan hebben.

De stichting Help Us Aut biedt jongvolwassenen met autisme ondersteuning op het gebied van ontspanning en vrije tijd om sociaal isolement te voorkomen en een optimale deelname aan onze maatschappij te bevorderen. Jongvolwassenen met autisme in Helmond kunnen sinds 2009 al deelnemen aan de maandelijkse samenkomsten die de stichting Help Us Aut voor hen organiseert.

Op de website www.helpusaut.nl kan men meer informatie vinden over de stichting Help Us Aut.


Dit nieuwsbericht is 91 keer bekeken

X
X