Lichtjes op de oorlogsgraven Brits Ereveld in Mierlo

Lichtjes op de oorlogsgraven Brits Ereveld in Mierlo
Gepubliceerd op: 17 december 2021 9:19

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

MIERLO Lichtjes op de oorlogsgraven van het Engels militair kerkhof in Mierlo vindt al een paar jaar plaats op Kerstavond 24 december. Het lag in de lijn van verwachting om dat dit jaar weer samen, met de veteranen, kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s, 665 lichtjes te gaan plaatsen bij de graven van degenen die hun leven hebben verloren voor onze vrijheid. 

Door: Henk van Dijk

Helaas door corona moet er ook dit jaar, net als in 2020, weer opnieuw worden afgeweken van het gewenste programma, in verband met de weer geldende coronamaatregelen. Echter niet doorgaan van kaarslicht over dit Brits ereveld is voor de organisatie geen optie, laten zij weten.

De kaarsen
De kaarsen worden in de vrijdagnamiddag 24-12-2021 toch op alle graven geplaatst door de organisatie en enkele veteranen. Door de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk dat hier meer bezoekers bij aanwezig mogen zijn. Het blijft dus zeker niet donker voor onze Engelse helden op deze Kerstavond. De kaarsen zullen in ieder geval ook weer 48 uur blijven branden, als eer voor al die soldaten die gesneuveld zijn en hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Bezoeken
Mocht u later individueel een bezoek willen brengen aan het Brits Ereveld, houdt u zich dan wel aan de dan geldende corona-veiligheidsmaatregelen. Zou u een vrijwillige donatie willen doen in de kosten aan de organisatie, dan zijn deze van harte welkom. Hiervoor zijn zij u natuurlijk zeer erkentelijk. Donaties mogen overgemaakt worden op NL40 INGB 0000 1674 98 ten name van L.J. van den Berg onder vermelding van ‘donatie lichtjes’.


Dit nieuwsbericht is 322 keer bekeken

X
X