Lezing: Persoonsgebonden ondersteuning voor iedere 55-plusser

Gepubliceerd op: 29 juni 2022 14:04

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

MIERLO-HOUT: Dinsdag 5 juli 2022 wordt in De Geseldonk een lezing georganiseerd voor alle senioren in Helmond. De zaal is open om 19.00 uur. Het begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Ook kinderen en/of andere hulpverleners van de senioren zijn van harte welkom. De koffie staat klaar. Entree: gratis.

De onderwerpen van de lezing zijn: ondersteuning bij WMO-aanvraag, hulp bij het invullen van het belastingformulier, administratie op orde krijgen of informatie over regelgeving en voorzieningen.

Seniorenvereniging KBO-St.Lucia is een lezingencyclus gestart in maart van dit jaar. Deze lezingencyclus bevat dit - en ook volgend jaar- een aantal lezingen over onderwerpen die voor senioren van belang zijn. Omdat ook Kansrijk Mierlo-Hout zich inzet voor de Mierlo-Houtse gemeenschap in het algemeen en in het bijzonder voor senioren, hebben we afgesproken dat we voor een aantal lezingen samenwerken.

Programma

WelkomstwoordInhoud lezingWat is en doet het Verenigde Bonden Overleg Helmond (VBOH)Uitleg over persoonsgebonden ondersteuning door onze vrijwilligers

-          Vrijwillige Ouderenadviseur (VOA)

-          Cliëntondersteuner

-          Belastinginvulhulp

-          Thuisadministrateur

Filmpjes om een en ander duidelijk te maken aan de hand van situaties uit de praktijk.Mogelijkheid tot het stellen van vragen.Advies over ‘Wat te doen als u ergens hulp bij nodig heeft’.Afsluiting

Aanmelden

U kunt zich voor de lezing telefonisch aanmelden bij het secretariaat van KBO-St.Lucia via  06 – 30 85 37 36 en per email: secretariaat@kbo-stlucia.nl. De lezing is toegankelijk voor alle senioren in Helmond.


Dit nieuwsbericht is 54 keer bekeken

X
X