Lezing in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 16:25

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Ook in het nieuwe jaar organiseert de Bibliotheek Helmond-Peel verschillende interessante lezingen, vaak in samenwerking met andere organisaties. Op 15 januari kun je aansluiten bij de lezing van Ivo van de Wijdeven.

Ivo van de Wijdeven: De macht van het verleden
Vladimir Poetin houdt van geschiedenis. Zijn vurige redevoeringen zitten er vol mee. Velen verklaren hem voor gek, maar in vaardige handen is het verleden een zeer krachtig wapen. Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan en andere ambitieuze leiders weten dit ook en maken hier sluw gebruik van.

In ‘De macht van het verleden’ legt Ivo van de Wijdeven (historicus en analist bij onder andere RTL Nieuws en het NRC) haarfijn uit hoe politici en potentaten de geschiedenis gebruiken. Hij geeft inzicht in de diepere drijfveren van machthebbers en hoe hun visie op het verleden hun handelen in het heden beïnvloedt. Want de macht van het verleden werkt twee kanten op.
De lezing vindt plaats op zondag 15 januari, van 13.30 tot 15.00 uur in Bibliotheek Helmond. Een toegangskaartje kost € 2,50. Aanmelden kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Meer lezingen
In de activiteitenagenda op de website van de bibliotheek kun je meer lezingen vinden. Ga hiervoor naar www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten en zoek op de categorie ‘Lezing’. Het overzicht wordt gedurende het jaar aangevuld.


Dit nieuwsbericht is 46 keer bekeken