Lezing Helmond van nul tot nu

Gepubliceerd op: 27 februari 2020 16:46

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Het Kasteel, de Cacaofabriek en de Kubuswoningen. Allen kenmerkend voor de stad Helmond. Maar hoe is Helmond uitgegroeid tot de stad die het nu is? In een lezing van twee uur vertelt kunsthistoricus en Heemkundelid Martin Geerts alles over de kleurrijke geschiedenis van Helmond. De lezing wordt gehouden op dinsdag 10 maart in bibliotheek Helmond-Peel om 20.00 uur.

Hoe was het leven in Helmond tijdens de middeleeuwen en tijdens de tachtigjarige oorlog? De stad heeft een omvangrijke geschiedenis. In de lezing ‘Helmond van nul tot nu’, zal kunsthistoricus Martin Geerts deze geschiedenis aan de hand van foto’s en afbeeldingen bespreken. Hij staat onder meer stil bij het ontstaan van de stad, de bewoners en de bouw van het kasteel.

Over de spreker

Martin Geerts is jurist en heeft naast zijn rechtenstudie een opleiding aan de kunstacademie gevolgd. Daarnaast is hij lid van Heemkundekring Helmont.

Aanmelden

Om teleurstelling te voorkomen, wordt het bezoekers aangeraden om zich vooraf aan te melden. Dit kan bij de Volksuniversiteit Helmond (VUH) via tel: 0492 - 532 729 of via mail: info@vuhelmond.nl. De kosten voor de lezing bedragen 6 euro, betaling bij binnenkomst.


Dit nieuwsbericht is 131 keer bekeken

X
X