Lezing: Drieluik klankkleur

Gepubliceerd op: 24 januari 2018 13:00
Gewijzigd op: 24 januari 2018 14:20

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Centrum: Op zondag 28 januari organiseren Volksuniversiteit Helmond en Bibliotheek Helmond-Peel een bijzondere lezing onder de titel 'Drieluik klankkleur'. De lezing vindt plaats in het gebouw van de bibliotheek aan de Watermolenwal in Helmond en begint om 13.00 uur. Drie sprekers zullen de dwarsverbanden belichten tussen beeldende kunst, literatuur en muziek.

Klanken en beelden roepen sferen, stemmingen en emoties op die wij onbewust associëren met kleuren. Schrijvers vertalen klanken en kleuren in woorden. Schilders zetten woorden en klanken om in kleuren en componisten geven kleuren in muziek weer. Het is verrassend om te ervaren hoe werken van verschillende disciplines uit verschillende tijdperken naadloos op elkaar aansluiten.

In 'Drieluik klankkleur' presenteren Marja Vrijling, Bram Noot en Joop de Weger acht verrassende combinaties van literatuur, beeldende kunst en muziek.

Marja Vrijling is werkzaam bij de educatieve dienst van het Van Abbe Museum in Eindhoven. Joop de Weger geeft lessen luisteren naar klassieke muziek aan verschillende volksuniversiteiten. Bram Noot is neerlandicus. Naast lezingen over literaire onderwerpen geeft hij leiding aan een leeskring.

De entree van de lezing bedraagt € 6,00. Om teleurstellingen te voorkomen is inschrijven aanbevolen. Inschrijven is mogelijk tot daags voor de lezing, 11.00 uur, op e-mailadres info@vuhelmond.nl of telefoonnummer 0492 532 729.

Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11
Tickets kosten €6,- en kunnen worden besteld op:
www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Dit nieuwsbericht is 664 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.