Lezing door Louis van de Werff: ‘De Mierloseweg’

Gepubliceerd op: 9 januari 2020 12:28

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Helmond: Louis van de Werff is opgegroeid aan de Mierloseweg, die vroeger beduidender was dan nu. Het was de verbindingsweg tussen Helmond en Eindhoven, het Carolus Borromeus College was er te vinden en er waren nogal wat winkels en cafés.

Het was dus een drukke bedoening aan die straat. Met zijn ouders en broers woonde hij aan de ventweg op nummer 17, ter hoogte van de fietsenwinkel Van Rooij. Zijn vader had een horloge-, klokken- en juwelierszaak en herstelde en renoveerde uurwerken. De van de Werffen runden naast elkaar meerdere winkels: Harrie de Végé, Piet de slager, Frans de gelozziemaker en Jan d’n bakker.

Louis heeft mooie herinneringen aan die tijd. Vanaf zeven uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds was het druk op straat, daarna keerde, qua verkeer, de rust terug. Dat was het moment dat de kinderen het domein overnamen. Zowel de ventweg als de rijbaan werd hun speelterrein. Al die herinneringen heeft hij als een historisch, komisch en onderhoudend verhaal bij elkaar gebracht. Voor velen is het herkenbaar, met name voor hen die de buurt kenden. De lezing geeft, samen met een PowerPoint presentatie, een fraai tijdsbeeld van toen.

De lezing vindt plaats op dinsdag 21 januari in de grote zaal van Het Baken, Pastoor van Leeuwenstraat 23, 5701 JS Helmond. Dinsdag 21 januari 2020.  Aanvang acht uur. Bijdrage voor niet-leden 2 euro, heemkunde leden gratis.


Dit nieuwsbericht is 330 keer bekeken

X
X