Leer zeilen op recreatieplas Berkendonk in Helmond

Gepubliceerd op: 11 maart 2020 15:09

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Rijpelberg: De zwaarste voorjaarsstormen hebben we hopelijk achter de rug. De voorbije winterse regenbuien hebben recreatieplas Berkendonk weer tot aan de rand met water gevuld. Als de eerste krokussen schichtig hun kopjes tussen het gras opsteken staat Jeugd-Zeilvereniging Berkendonk weer klaar om aan het nieuwe zeilseizoen 2020 te beginnen.

De boten worden uit de containers gehaald en in gereedheid gebracht, de zeilen en reddingsvesten gecontroleerd, de roertjes en zwaarden krijgen een frisse, nieuwe laklaag en de wedstrijdboeien worden van nieuwe ankerlijnen en gewichten voorzien. Nadat de buitenboordmotoren hebben proefgedraaid en de luchtkamers van de volgboten zijn opgepompt is alles in gereedheid om voor de 17e keer een spetterend zeil-seizoen te starten.

Wil jij ook genieten van het spel van wind en water en het zeilen in de jeugdzeilboot Optimist in de vingers krijgen, geef je dan op als cursist bij Jeugd-Zeilvereniging Berkendonk. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in Helmond, op recreatieplas Berkendonk leren zeilen. Een botenvloot van Optimisten, Open BICs en Laser Pico’s staat klaar om je in de loop van enkele jaren verschillende zeildiploma’s te laten behalen.

De vereniging bestaat uit een enthousiaste groep aan gediplomeerde zeil-instructeurs die als vrijwilliger les geven. Inmiddels geven we ook zeilcursussen aan volwassenen. Dus ga overstag en geef je op voor een zeilcursus bij JZVB.

Het gaat ons voor de wind. Doe jij dit jaar ook mee?  www.jzvb.nl


Dit nieuwsbericht is 206 keer bekeken

X
X