Ledenbijeenkomst Filatelistenvereniging De Helmveste

Gepubliceerd op: 10 oktober 2018 17:00
Gewijzigd op: 10 oktober 2018 12:55

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Op dinsdag 16 oktober 2018 om 20.30 uur vindt in Buurthuis De Brem, Rijpelplein 1 , een ledenbijeenkomst plaats van Filatelistenvereniging De Helmveste. Op deze avond zal er ook een wilde veiling plaatsvinden.

Zo kunnen nieuwe postzegels van Nederland en andere landen op basis van een abonnement of in losse verkoop afgehaald worden. Voor leden bestaat altijd de mogelijkheid om ook albums, catalogi en andere attributen te bestellen, welke dan met korting worden geleverd. Daarnaast wordt er een veiling gehouden van ca. 100 kavels. Deze worden aangeboden voor een percentage van 20 tot 25% van de cataloguswaarde. Dus ook echte koopjes. Veel leden brengen op deze avond albums met de in hun bezit zijnde dubbele postzegels mee. Men kan deze albums inzien en tegen een bijzonder laag tarief postzegels daaruit kopen. Lege plaatsen in de eigen albums kunnen op deze wijze worden gevuld. De ervaring heeft geleerd, dat er veel “zaken” worden gedaan.

Ook worden er twee loterijen gehouden, t.w. de tombola waarvoor de loten gekocht moeten worden 7 loten voor € 2,50 - en een loterij waarvoor de loten gratis worden aangeboden. Prijzen zijn uiteraard postzegels, postfris en meestal series of een tegoedbon, waartegen postzegels van bijvoorbeeld de veiling gekocht kunnen worden .

informatie worden verkregen over tekens, beeltenissen en, verkrijgbaarheid, e.d. van postzegels. Ieder lid kan voor de wilde veiling postzegels, albums, klemstroken, catalogi, e.d. aanbieden, welke bij opbod worden verkocht. Inzet is voor alle kavels het uiterst lage bedrag van € 0,50. Het is echt weer de moeite waard om de bijeenkomst bij te wonen, zodat men kan overwegen lid te worden en op deze manier op filatelistisch gebied bij de tijd te blijven en uw verzameling aan te vullen.

Dit nieuwsbericht is 135 keer bekeken

X
X