Ledenbijeenkomst Filatelistenvereniging De Helmveste

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 13:46

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Rijpelberg: Filatelistenvereniging De Helmveste voor Helmond en omstreken houdt op dinsdag 19 maart  2019 om 20.30 uur een ledenbijeenkomst in Buurthuis De Brem, Rijpelplein 1, 5709 BT Helmond.

Op deze bijeenkomst: wordt een wilde veiling, door leden meegebrachte postzegels e.d., gehouden.

Verder kunnen nieuwe postzegels van Nederland en van andere landen op basis van een abonnement of in losse verkoop afgehaald worden. Voor leden bestaat altijd de mogelijkheid om ook albums, catalogi en andere attributen te bestellen, welke dan met korting worden geleverd. Er wordt een veiling gehouden van ca. 100 kavels. Deze worden aangeboden voor een percentage van 20 – 25% van de cataloguswaarde. Dus ook echte koopjes.

Veel  leden brengen op deze avond albums met de in hun bezit zijnde dubbele postzegels mee. Men kan deze albums inzien en tegen een bijzonder laag tarief postzegels daaruit kopen. Lege plaatsen in de eigen albums kunnen op deze wijze worden gevuld. De ervaring heeft geleerd, dat er veel ‘zaken’ worden gedaan.

Ook worden er twee loterijen gehouden, t.w. de tombola waarvoor de loten gekocht moeten worden, 7 loten voor € 2,50.  en een loterij waarvoor de loten gratis worden aangeboden. Prijzen zijn uiteraard postzegels, postfris en meestal series of een tegoedbon, waartegen postzegels van bijvoorbeeld de veiling kunnen worden gekocht.

Verder kan er informatie worden verkregen over tekens, beeltenissen, afkomst, verkrijgbaarheid, e.d. van postzegels.

Het is echt weer de moeite waard om de bijeenkomst bij te wonen, zodat men kan overwegen lid te worden en op deze manier op filatelistisch gebied bij de tijd te blijven en uw verzameling aan te vullen.


Dit nieuwsbericht is 49 keer bekeken

X
X