Laten we proosten!

Gepubliceerd op: 27 december 2018 14:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De kerst ligt nog maar net achter ons of het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur. Champagne, oliebollen en gezelligheid van familie en/of vrienden mogen natuurlijk niet ontbreken. Traditiegetrouw hoort hier natuurlijk ook vuurwerk bij. Dit jaar voert de Gemeente Helmond een proef uit met vuurwerkvrijezones tijdens de jaarwisseling rondom het Elkerliek Ziekenhuis en Dierenpark de Warande.

In de rest van Helmond kan wel gewoon vuurwerk afgestoken worden vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Voor onze viervoeters kan vuurwerk vervelend zijn. Dierenambulance Helmond e.o. heeft hiervoor enkele tips: Zorg binnen in huis dat uw dier zelf een veilig plekje kan opzoeken, creëer verschillende keuzemogelijkheden en zorg voor voldoende afleiding, zorg dat de hond stevig vast zit tijdens het wandelen en misschien wel de belangrijkste; Blijf zelf rustig. Probeer het angstgedrag van uw dier zoveel mogelijk te negeren. Probeer vooral gewenst gedrag te belonen met voer, spel of aandacht.

Ook niet onbelangrijk; zorg dat je veilig vuurwerk in handen hebt! Wilt u meer weten over veilig vuurwerk? Kijk dan even op pagina 4 en 5 voor meer informatie. Natuurlijk blijft oud en nieuw een feest om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar met goede vooruitzichten tegemoet te gaan, dus laten we er vooral van genieten met z’n allen.

Weekkrant de Loop/ Adcommunicatie wenst iedereen een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2019 toe!


Dit nieuwsbericht is 176 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X