Lang Leve Cultuur

Gepubliceerd op: 21 februari 2019 12:36
Gewijzigd op: 20 februari 2019 16:06

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Een museumbezoek, samen schilderen, verhalen delen. Cultuur maakt je blij, geeft je een goed gevoel en brengt mensen samen. Je bent nooit te oud om te leren, te ervaren of samen te genieten. Doe mee!

“Ik kan niet meer borduren omdat mijn handen en ogen geen 20 meer zijn. Wat fijn om weer creatief bezig te zijn in een groep. Twee vliegen in één klap. Ik ben de deur uit en ik kan weer freubelen.”

“Het was geweldig om weer eens in het museum te zijn. Sinds mijn man is overleden, doe ik zulke uitstapjes nooit meer. Zo fijn dat ik nu kan aansluiten bij een geïnteresseerde groep leeftijdgenoten! Het gevoel van ‘op vakantie zijn’ heb ik vandaag beleefd.”

“Ik wist niet dat onze stad zo’n mooie cultuur en geschiedenis heeft. Ben nu nog trotser om een Helmonder te zijn!”

Hart voor ouderen

In 2019 bieden de grote culturele partners in Helmond, Kunstkwartier, Museum Helmond, Theater Speelhuis, Bibliotheek en De Cacaofabriek samen een uitdagend programma aan voor Helmondse ouderen. Het initiatief is bedoeld voor mensen die de deur niet gauw uitkomen en graag eens mee willen doen en genieten van  kunst en cultuur. Het eerste programma is van medio maart tot en met eind april. Zes weken lang een culturele toertocht door de stad!

Een huiskameratelier waar je samen creatief aan de slag gaat, een rondleiding in het kasteel met een bezoek aan een tentoonstelling, een boekenbal met een bijzondere gast, een voorstelling of een film. En dit is lang niet alles. Kent u iemand die normaal geen gebruik maakt van het cultuuraanbod bijvoorbeeld omdat hij of zij alleen is of minder mobiel? Neem hem of haar mee! Voor diverse activiteiten bieden we één plus één gratis toegang.

Informatie of aanmelden

Kijk voor het programma op www.langleve-cultuur.nl of bel tussen 9 en 12 uur op dinsdag, woensdag of donderdag naar 06-20363110. Wil je meedoen als cultuurmaatje, vrijwilliger of dit initiatief op een andere wijze steunen? Laat het ons weten.

Age Friendly Cultural City Helmond

Lang Leve Cultuur wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Helmond. Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft Helmond aangewezen als één van de zes ‘Age Friendly Cultural Cities’ in 2018 en 2019. Met het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ moedigt het Fonds steden aan om actieve cultuurparticipatie voor ouderen te verbeteren.

Lang Leve Cultuur:

Kunstkwartier, Museum Helmond, Theater Speelhuis, Bibliotheek, De Cacaofabriek, gemeente Helmond, Fonds voor Cultuurparticipatie, Zorgboog, LEV groep, KBO, Vier het Leven.


Dit nieuwsbericht is 435 keer bekeken

X
X