Lambertusconcerten Helmond en het Speelhuis trekken samen op in eerste ‘dag van de romantische muziek’.

Gepubliceerd op: 8 november 2018 17:00
Gewijzigd op: 8 november 2018 12:12

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Door de eeuwen heen was de liefde een grote inspiratiebron voor veel componisten en een geliefd onderwerp voor opera’s, liederen en anderen werken. Op zondag 11 november 2018 wordt er door Stichting Lambertus Concerten en Het Speelhuis een hele dag aan gewijd. Samen bieden zij een sfeervol middagprogramma met diverse solisten en ensembles, geprogrammeerd door René Coolen (Stichting Lambertus Concerten, Helmonder van het jaar 2017) waar liefhebbers en nieuwsgierigen op eigen tempo van kunnen genieten.

Sfeervolle opzet

In allerlei knusse ruimtes van het nieuwe Helmondse theater vinden tussen 12.30u en 18.00u korte concerten plaats. De bezoeker bepaalt zelf in welke volgorde de concerten bezocht worden of wanneer het tijd is voor drankje in het theatercafé. De opzet van het programma biedt genoeg tijd om alles te zien en ook nog eens een gezellige middag te hebben.

Een ode aan de romantische muziek

In de Theaterzaal kunt u luisteren naar de Portugese sopraan Mariana Pimenta met een 5-koppig ensemble (viool 1+2, alt-viool, cello en piano-forte). Zij brengt enkele prachtige werken van Wolfgang Amadeus Mozart. De Foyer is het domein van de bekende violiste Elise Besemer. Zij brengt met Shih-Hsien Tsai (alt-viool) en Boris Nedialkov (cello) romantische muziek van o.a. Beethoven, Schubert, Dohnány en Hindemith. Ephraim van IJzerlooi en Maurice van Schoonhoven dompelen u in het Theatercafé onder in veelzijdig repertoire van o.a. Camille Saint-Saens en Gabriël Fauré. En Beate Loonstra - ‘waanzinnig talent, technisch geweldig, een allround musicus met een enorme vertelkracht en een heel eigen muzikale identiteit’ - verrast in de Pleinzaal. Tenslotte zullen talentvolle studenten van de Young Musicians Academy (Fontys Tilburg) de pauzes in het Theatercafé opluisteren met ingetogen performances.

Klassieke muziek op de kaart

Deze eerste editie van de Dag van de Romantische Muziek is een samenwerking tussen Stichting Lambertus Concerten en Het Speelhuis en zal plaatsvinden op zondag 11 november 2018, van 12.30 uur tot 18.00 uur. Kaarten á €21,50 zijn verkrijgbaar via de website van het theater www.theaterspeelhuis.nl

(bron foto; Lambertus Concerten Helmond)

Dit nieuwsbericht is 145 keer bekeken

X
X