Lambertus Concerten presenteert:
Liedrecital door jonge virtuozen:
bariton Woojin Kim en
counter-tenor Yeguk Kang

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 15:06

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

CENTRUM Op zondagmiddag 19 juni 2022 sluit Lambertus Concerten het muzikale seizoen feestelijk af met bariton Woojin Kim en countertenor
Yeguk Kang. Deze twee jonge fantastische Koreaanse zangers treden op
met een gevarieerd en origineel liedrecital.

Van aria’s uit Bachs Mattheus passie, en opera’s van Händel, Rimsky-Korsakov en Wagner tot liederen van Schuman en hedendaagse liederen uit Korea. Plaats: Pleinzaal Theater Speelhuis, Speelhuisplein 2 in Helmond. Aanvang: 15.00u. Entree: € 15.

Twee jonge, pas afgestudeerde, maar veelbelovende Koreaanse zangers sluiten het muzikale seizoen van Lambertus Concerten feestelijk af. Bariton Woojin Kim en countertenor Yeguk Kang doen dat met een prachtig, origineel en gevarieerd programma dat hun beider talenten ten volle tot uitdrukking brengt.

De warme stem van Woojin Kim contrasteert prachtig met het hoge, lichte stemgeluid van Yeguk Kang; en het grote bereik van beide stemmen zorgt ervoor dat ze een breed en veeleisend repertoire kunnen vertolken. Ze brengen deze middag hun favoriete opera-aria’s en liederen ten gehore: van beroemde aria’s, zoals het ontroerend mooie ‘Erbarme Dich’ uit Bachs Mattheus passie, tot bekende opera-aria’s uit Alcina van Händel, The Snow Maiden van Rimsky-Korsakov, en Wagners Tannhäuser. Maar ook zingen ze enkele romantische liederen van Schumann, zoals het lieflijke en passievolle ‘Widmung’ naast ‘The Spring Girl’ en ‘Nostalgia’, van twee Koreaanse twintigste-eeuwse componisten. Genoeg variatie en muzikale schoonheid dus om van te genieten en de zomer mee in te gaan!

De Koreaanse bariton Woojin Kim behaalde zijn bachelor in vocale studies en communicatie aan de Yonsei University (2018) en zijn master zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (2021). Tijdens zijn studie won hij al prijzen op prestigieuze concoursen, waaronder de City Philharmonic Orchestra Competition (2020), de Haneum Music Competition (2020) en de Seoul Seonyul Competition (2020).

Als solist was hij te horen in diverse Bachcantates in en buiten Nederland, en onder andere in Haydns Harmoniemesse, Mozarts Vesperae solennes de confessore en de Krönungsmesse. In 2020 kreeg hij de centrale rol in de opera Little Women bij Dutch National Opera Academy. Momenteel treedt hij op als opera- en concertzanger bij diverse podia.
Countertenor Yeguk Kang (27 jaren jong, geboren in 1995) volgde zijn eerste zanglessen al toen hij 13 jaar was. Op zijn 18e vervolgde hij zijn zangstudie aan de Yonsei University, waar hij zijn bachelordiploma behaalde. Sinds oktober 2019 doet hij zijn masteropleiding aan de Universiteit voor Muziek en Dans Keulen (D) bij Prof. Kai Wessel. Yeguk Kang nam met succes deel aan diverse concoursen. En zong als solist in Vivaldi’s Gloria, in diverse Bachcantates en Bachs Johannespassion (2018), en Bernsteins Chichester Psalms (2018). Ook in opera’s zingt hij als countertenor, zoals in Die Fledermaus van J. Strauss jr. en Caio Fabbricio (aanpassing van Hasse’s Opera) van Händel, beide in 2022.

Beide zangers bouwen dus ondanks hun jonge leeftijd al voortreffelijk aan hun zangcarrière en u kunt daar in Helmond getuige van zijn tijdens hun virtuoze presentatie op zondag 19 juni aanstaande. Een prachtig sluitstuk van het concertseizoen bij Lambertus Concerten, dat u zeker niet mag missen. Hopelijk zien we u ook weer terug in het nieuwe seizoen!

Meer info: lambertusconcerten.nl.


Dit nieuwsbericht is 54 keer bekeken

X
X