Lambertus Concerten presenteert: Young Musicians Academy Fontys

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 16:29

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Warande: Op zondagmiddag 26 januari 2020 geven de Young Musicians van de Fontys Academy een concert met een prachtig, zowel klassiek als eigentijds en gevarieerd programma in de Elkerliek Kapel, Wesselmanlaan 25 te Helmond. Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 10 (met kortingen).

Op het programma staan werken van onder andere bekende componisten zoals B. Bartok, J. Haydn, J.S. Bach, F. Chopin en F. Liszt, maar ook van minder bekende en hedendaagse componisten, zoals N. Medtner, M. Skoryk en V. Lann. Jonge talenten spelen piano en viool, individueel en in duo’s. U kunt luisteren naar sonates, nocturnes, etudes enz. Kortom, een zeer gevarieerd programma, dat zorgt voor veel afwisseling in karakter en muziek. Voor elk wat wils dus!

De Young Musicians Academy is de opleiding aan het conservatorium van Tilburg voor getalenteerde en uiterst gemotiveerde jonge musici in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Alle lessen aan deze veelbelovende studenten worden verzorgd door docenten van het Fontys conservatorium; individuele hoofdvaklessen en lessen in groepsverband. Op zaterdagen studeren ze in de koorklas en in ensembles waar ze, ook onder begeleiding van ervaren docenten, het spelen van kamermuziek oefenen. Gedurende het hele jaar presenteren deze talentvolle jonge mensen zich op concerten en concoursen op speciale locaties. Kom genieten van jonge musici op weg naar de grote nationale en internationale concertpodia.

Meer info vindt u op: www.lambertusconcerten.nl


Dit nieuwsbericht is 132 keer bekeken

X
X