Lambertus Concerten presenteert: Holland Baroque en Aisslinn Nosky: speelse barok van Telemann

Gepubliceerd op: 6 februari 2020 10:59

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op zaterdag 8 februari presenteert het gerenommeerde Holland Baroque haar nieuwste programma ‘Telemann met Aisslinn Nosky’. Samen met de eigenzinnige Canadese violiste Aisslinn Nosky toeren zij van 1 t/m 9 februari 2020 langs Nederlandse concertzalen. Internationale wereldtop op zeven podia in Nederland, waaronder Helmond. Plaats: Elkerliek Kapel, Wesselmanlaan 25. Aanvang: 20.00 uur. Entree: €17,50 (met kortingen, gratis t/m 12 jaar).

In het sprankelende, gevarieerde programma staat de componist Telemann centraal. Holland Baroque houdt een warm pleidooi voor deze vindingrijke componist. Nogal eens wordt hij ondergesneeuwd door Nederlands’ voorliefde voor Bach. Onnodig, vindt Holland Baroque, want dat is als appels met peren vergelijken. Telemann schrijft zo humoristisch met oneindige verbeeldingskracht. Elk deel is een miniatuur op zich. Poëzie en virtuositeit, verrassingen en een vleugje volksmuziek. Dat is Telemann ten voeten uit. Hij verdient het om elke keer weer ontdekt te worden. Dit programma zit vol met18e-eeuwse pareltjes, waaronder Ouverture La Querelleuse, Vioolconcert (Die Relinge) in A, Divertimento in Bes, Sextet in E en Concerto voor 4 violen in A. Daarnaast laten Holland Baroque en Nosky, Telemann's voorliefde voor volksmuziek horen met Hanasky’s Murkys en Polonaises.

Met haar funky uitstraling en dazzling vioolspel geeft de Canadese violiste Aisslinn Nosky een eigentijdse kijk op barok. Wars van conventies en met een vleugje entertainment bekijkt zij Telemann met een open blik. Geroemd om haar dynamische en veelzijdige vioolspel wordt Nosky internationaal gevraagd als solist, en muzikaal leider bij ensembles als Handel and Haydn Society en Tafelmusik.

Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat zijn instrumenten durft te laten zingen, dansen, huilen en lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Recent speelde het een tour met Daniël Lohues en met het wereldberoemde Gospelkoor: London Community Gospel Choir. Holland Baroque werkt sinds zijn oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers. Oprichters Tineke en Judith Steenbrink zijn als artistiek team het kloppend hart van het ensemble. Deze baroktweeling bewaakt de klank van het ensemble, maakt eigenzinnige programma’s en herschrijft repertoire naar de hand van Holland Baroque. Na jaren van muzikale ontmoetingen is het glashelder: barok is in; barok is op vele plekken te vinden. Barok is nu!  Beleef het dus mee op

8 februari bij Lambertus Concerten in Helmond. Meer info en kaarten: www.lambertusconcerten.nl


Dit nieuwsbericht is 144 keer bekeken

X
X