Lambertus Concerten presenteert: feestelijke barokmuziek uit Italië door Orchestra van Wassenaer

Gepubliceerd op: 29 november 2019 13:21
Gewijzigd op: 28 november 2019 10:25

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina,

Helmond: In de serie Toppers van Lambertus Concerten treedt op zondagmiddag 1 december het Orchestra van Wassenaer onder leiding van Makoto Akatsu op met een feestelijk Italiaans programma rond de barokcomponist Giuseppe Antonio Brescianello. Plaats: Elkerliek Kapel. Wesselmanlaan 25 te Helmond. Aanvang: 15.00 uur. Entree € 15 (met kortingen). Gratis tot en met twaalf jaar.

Voor de tweede keer presenteert Orchestra van Wassenaer in Helmond een fantastisch programma; deze keer van de onbekendere componist Giuseppe Antonio Brescianello (1690-1758), tijdgenoot van J.S.  Bach dus, met feestelijke barokmuziek uit Italië.

Sprankelende klanken als opmaat voor het kerstfeest aan het eind van de feestmaand december. Op het programma staan twee sinfonia’s, een ouverture, een chaconne en twee trio sonates. Wat een lust voor het oor! Prachtige, opzwepende dansmuziek, die beelden oproept van elegantie en luxe aan de Europese hoven; van klaterende waterpartijen, fonteinen en prachtige kasteeltuinen waar de elite van die tijd flaneerde.

Dat past ook helemaal bij de componist Brescianello, die vanuit Venetië naar München kwam op verzoek van de hertog van Beieren, waar hij als violist speelde in het orkest. Al snel daarna werd hij als dirigent en later als hoogste kapelmeester aangesteld bij het hof van Württemberg in Stuttgart, onder meer vanwege zijn kennis en expertise. Hij schreef er o.a. 12 concerti, sinfonia’s, suites en symfonieën, én een opera.

En wie kan deze verrukkelijke muziek beter spelen dan het ensemble Orchestra van Wassenaer, gespecialiseerd in muziek uit deze tijd en genoemd naar diplomaat en staatsman Graaf Unico van Wassenaer, zelf ook componist en uitzonderlijk getalenteerd. Samen met dirigent  Makoto Akatsu, die het zeer succesvolle orkest in 1990 oprichtte, gaat u een geweldige  en onvergetelijke middag tegemoet. Meer info op: www.lambertusconcerten.nl


Dit nieuwsbericht is 93 keer bekeken

X
X