Lambertus Concerten presenteert: Ensemble La Fidelle met ‘Der getreue Musikmeister’

Lambertus Concerten presenteert: Ensemble La Fidelle met ‘Der getreue Musikmeister’
Gepubliceerd op: 30 september 2021 13:12

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM Op zaterdagavond 2 oktober om 20.00 uur brengt Ensemble La Fidelle het programma ‘Der getreue Musikmeister’ met werken van Johann Sebastian Bach en zijn zoon Carl Philipp Emanuel naast werken van Georg Philipp Telemann. Plaats: Kasteel Helmond, Kasteelplein 1, Helmond. Entree: € 10 tot € 15. Reserveren voor dit mooie concert kan via lambertusconcerten.nl.

Het ensemble La Fidelle is vernoemd naar een sarabande van de componist Jacques Martin Hotteterre, een van de eerste componisten van muziek voor de barokfluit en het programma concentreert zich ook rondom dit prachtige instrument, de voorloper van onze moderne dwarsfluit.

De leden van het ensemble werken in gerenommeerde orkesten als het Orchestra of the 18th Century, het Orchestra of the Age of Enlightenment en Les Musiciens du Prince Monaco. Zij zijn allen solisten met internationale carrières in uitvoering en onderzoek op het gebied van Oude Muziek.

In dit programma voor barokfluit (traverso) en ensemble, brengen zij u onder andere werken van Georg Philipp Telemann. De naam van het programma ‘Der Getreue Musikmeister’, is ontleend aan een muziekbundel van Telemann waaruit enkele werken gespeeld worden. Deze bundel werd destijds uitgegeven als tijdschrift: per editie werd er een nieuw werk uitgebracht. Naast werken van Telemann kunt u luisteren naar werken van Johann Sebastian Bach en zijn zoon Carl Philipp Emanuel.

Dit concert komt in de plaats van het concert door Ensemble Fronimo, die helaas vanwege de coronabeperkingen niet in konden reizen vanuit Israël. Verzeker u van een goede plaats en reserveer via: lambertusconcerten.nl.


Dit nieuwsbericht is 276 keer bekeken

X
X