Lambertus Concerten presenteert: Duo Heidema en Telderman spelen Beethoven

Gepubliceerd op: 11 oktober 2019 15:17
Gewijzigd op: 10 oktober 2019 11:55

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina

Warande: Op zondagmiddag 13 oktober speelt het succesvolle muzikale duo Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano) in de serie kamermuziek werken van Ludwig van Beethoven in de Elkerliek Kapel, Wesselmanlaan 25 in Helmond. Aanvang: 15 uur. Entree: €10, met korting €8 en voor jongeren €6. T/m 12 jaar gratis.

Piano en cello: een prachtig combinatie, vond ook Beethoven. En dat komt subliem tot uiting in het programma van deze middag. U kunt luisteren naar twee vierdelige sonates van deze grote romantische componist: de sonate nr. 3 opus 69 in A majeur, en sonate nr. 4 opus 102 nr. 1 in C majeur. Lyrische rustige delen worden afgewisseld met explosieve opzwepende passages, waarbij cello en piano als het ware met elkaar in gesprek gaan en uitstekend in balans zijn.

Opvallend en verrassend in dit programma zijn de ‘Variationen op de bekende aria voor sopraan en bariton “Bei Männern welche Liebe fühlen” uit de Zauberflöte van W.A. Mozart. Beethoven schreef er zeven variaties op, die Heidema en Telderman virtuoos vertolken.

Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano) zijn enthousiaste en gerenommeerde musici die al vele jaren samenspelen. De hierdoor opgedane ervaring verklaart ook het uitgebreide repertoire waaruit ze kunnen putten. Ze maakten veel opnames voor radio en televisie en stonden op concertpodia van landen als Tsjechië, Taiwan, Rusland en Spanje. Vaak combineerden ze dit met het geven van masterclasses aan getalenteerde conservatoriumstudenten. Heidema is hoofvakdocent cello aan het Conservatorium van Amsterdam. Pianist André Telderman is docent aan muziekschool ‘De nieuwe Veste’ in Breda en actief als concertpianist en begeleider. Omdat zij een persoonlijk contact tussen musicus en luisteraar van groot belang vinden, zullen het programma zelf toelichten. Meer info: www.lambertusconcerten.nl

Monique Heidema en André Telderman. (Bron foto; Stichting Lambertus Concerten).


Dit nieuwsbericht is 185 keer bekeken

X
X