Lambertus Concerten presenteert: Argentijnse liederen en dansen door duo Jonatan Alvarado/Jessica Denys

Lambertus Concerten presenteert: Argentijnse liederen en dansen door duo Jonatan Alvarado/Jessica Denys
Gepubliceerd op: 19 november 2021 12:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

SUYTKADE Op zondagmiddag 21 november 2021 treedt het zang- en gitaarduo Jonatan Alvarado en Jessica Denys op met een karakteristiek folkloristisch programma waarin liederen en dansen uit het Argentinië van begin 20ste eeuw worden bezongen. Plaats: Cacaofabriek, Cacaokade 1 in Helmond. Aanvang: 12.00 uur. Entree: € 12,50 – € 17,50.

Duo Jonatan Alvarado en Jessica Denys vormen een van de toppers van dit seizoen. Zij dompelen u met hun muziek onder in het ruige stadsleven van Buenos Aires en het rauwe bestaan op het platteland van Argentinië van begin 20ste eeuw. Waan u in het nachtleven, in de cafés en huizen van plezier, waar tot in de kleine uurtjes het volle leven wordt bezongen en waar de traditionele pericón en de tango worden gedanst, passievol, melancholisch, vurig; over het harde, rauwe landleven, het zware arbeidersbestaan in de industriesteden, maar ook over de hartstochtelijke levenskracht en liefde voor al het goede dat het leven biedt.

Laat u verrassen door de prachtige heldere stem van Jonatan Alvarado en de gloedvolle klanken uit zijn originele Nunez-gitaar en de klassieke gitaar van Jessica Denys. Samen voeren ze liederen uit van diverse bekende (Navas, Gardel, Razzano) en minder bekende Argentijnse componisten, maar ook volksliederen die van generatie op generatie werden doorgegeven en onder de bevolking bleven leven.

Natuurlijk komt zo’n programma echt tot zijn recht als het vertolkt wordt door iemand die wortelt in het land en zijn cultuur, zoals Jonatan Alvarado. Hij begon zijn studie gitaar in zijn geboortestad Mercedes (Argentinië), later uitgebreid met zang, compositie en orkestdirectie. Op het conservatorium in Amsterdam specialiseerde hij zich in zang en luit en studeerde cum laude af in 2017. In 2019 was hij al eens in Helmond als slotact van Classique en Plein Public op het Lambertushof, waar zijn publiek razend enthousiast reageerde op zijn optreden.

Zijn muzikale partner Jessica Denys is verknocht aan de klassieke gitaar en heeft, net als Alvarado, een sterke interesse in historische uitvoeringspraktijk. Ze studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Ze geeft concerten in binnen- en buitenland en is als gitaardocente verbonden aan de muziekacademie van Geel, België.

Deze bevlogen en getalenteerde musici zorgen voor een prachtige muzikale middag vol historische Argentijnse folklore. Meer info en reserveringen: www.lambertusconcerten.nl.


Dit nieuwsbericht is 210 keer bekeken

X
X