Laatste nieuws: coronavirus in Helmond

Gepubliceerd op: 26 maart 2020 9:30

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen elkaar snel op. Het is inmiddels een wereldwijde crisis, waar ook Helmond de gevolgen van ondervindt. Dit heeft o.a. ook gevolgen voor de dienstverlening van gemeente Helmond, de Helmondse ondernemers en evenementen & bijeenkomsten in de stad.

Aangepaste openingstijden Stadswinkel en Zorg & Ondersteuning
 
De Stadswinkel werkt alleen op afspraak en handelt vanaf woensdag 18 maart alleen de meest dringende zaken af. De gemeente doet dit om de besmetting met het coronavirus in te perken. Wel kan het zo zijn dat het iets langer duurt voordat u iemand aan de balie of telefoon krijgt, omdat medewerkers in kleinere teams en, waar mogelijk, thuiswerken. De openingstijden van de Stadswinkel zijn daarom t/m 6 april aangepast. De Stadswinkel is van maandag t/m vrijdag open van 9 uur tot 12 uur. Dit betekent dat u daarom altijd telefonisch een afspraak moet maken. Uitsluitend voor: aangifte geboorte, aangifte overlijden, spoedaanvraag paspoort/identiteitskaart (alleen als u vóór 15 april op reis gaat) en aanvraag rijbewijs (korter dan 1 maand geldig).

Ook de openingstijden van de balie Zorg & ondersteuning (Zandstraat 94) zijn vanaf vrijdag 20 maart t/m 6 april gewijzigd. Deze locatie is gedurende deze periode van maandag t/m vrijdag van 9 uur tot 12 uur geopend.

Vragen of een afspraak maken bij de Stadswinkel? Neem telefonisch contact op
Voor het maken van een afspraak of bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 14 0492 (6 cijfers). Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek dan in ieder geval uit.

Digitaal aanvragen
U kunt overigens in veel gevallen zaken digitaal regelen. De gemeente adviseert u daarom om, wat online kan, online te doen. Bijvoorbeeld: aangifte vermissing document, verhuizingen, afschrift Burgerlijke Stand, uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) en een VOG rechtstreeks bij dienst Justis.

Ondernemersloket en steunmaatregelen voor ondernemers
Bent u als ondernemer getroffen door deze crisis en zoekt u naar antwoorden op uw vragen? Er is vanaf nu een lokaal ondernemersloket. U kunt met uw vragen terecht bij de accountmanagers Economie van gemeente Helmond door telefonisch contact op te nemen via 14 0492 of te mail naar accountmanagement@helmond.nl. Zij ondersteunen u bij vragen over de gevolgen voor de onderneming en over de maatregelen die zowel landelijk als lokaal genomen worden om ondernemers te helpen. Om de ondernemers tegemoet te komen is er een aantal lokale maatregelen genomen die de ondernemers direct in de liquiditeitspositie kunnen ontlasten. Eén van de lokale maatregelen: uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen voor ondernemers. Ga naar www.helmond.nl/coronavirus voor een overzicht van de lokale en landelijke steunmaatregelen.  

Op de hoogte blijven?
Kijk voor alle actuele informatie op www.helmond.nl/coronavirus. Hier vindt u eveneens actuele informatie over afvalinzameling in Helmond en een overzicht van geannuleerde evenementen en bijeenkomsten.


Dit nieuwsbericht is 380 keer bekeken

X
X