Laatste deel sloop Huis voor de Stad bijna klaar

Laatste deel sloop Huis voor de Stad bijna klaar
Gepubliceerd op: 15 december 2021 14:25
Gewijzigd op: 15 december 2021 14:26

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Na maanden van slopen, breken en ontruimen is de ontmanteling van het laatste gebouw van de gemeente Helmond, het Stadskantoor, dat plaats moet maken voor Huis voor de Stad, bijna klaar. Mertens Bouwbedrijf BV uit Weert heeft de bouwopdracht voor het nieuwe Huis voor de Stad gegund gekregen.

Door: Henk van Dijk

Ik wil u hierbij graag het verloop van de ontmanteling van het oude Stadskantoor laten zien, zoals ik dat heb vastgelegd voor de historie. De bouwkeet staat er al en er staan nog meer hekken dan voorheen, het is een hele vesting geworden. De bouwplaats wordt ingericht en het opbouwen van het nieuwe gebouw kan gaan beginnen. Het slopersbedrijf van A. Jansen is nu bezig met de laatste loodjes te klaren, van een ontmanteling die bij de start is ingezet door sloopbedrijf M. Heezen. Het gebouw werd helemaal gestript volgens een duurzame methode. Eind van deze maand is het strippen van het gebouw klaar. Ook hier is dus sprake van oogsten van materialen die nog bruikbaar zijn.

Laatste deel sloop Huis voor de Stad bijna klaarSloop stadskantoor | F Henk van Dijk

Wat dan nog blijft staan, is een geraamte dat onderdeel uitmaakt van het toekomstige Huis voor de Stad. De bedoeling is dat in het nieuwe jaar echt begonnen kan worden met de nieuwbouw. Deze fotoserie van de sloop geeft een beeld van de werkzaamheden tot nu toe. Het nieuwe Huis voor de Stad zal in ieder geval een metamorfose betekenen voor het centrum van Helmond. Het is de bedoeling dat het nieuwe Huis voor de Stad in 2023 gereed is. Er wordt door velen, die ik terloops onderweg spreek over het nieuwe Huis voor de Stad, al uitgekeken naar dit bijzondere gebouw dat hier zal gaan verschijnen.


Dit nieuwsbericht is 470 keer bekeken

X
X