Laatste concert in de Gaviolizaal!

Gepubliceerd op: 19 december 2019 16:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Binnenstad: Met het oudjaarsconcert op zondag 29 december door de Heidefelder Musikanten en ons huisorkest Navenant nemen we afscheid van de concerten in de Gaviolizaal.

Die Heidefelder Musikanten uit Eindhoven, is een groep muzikanten die allemaal hun sporen reeds elders verdiend hebben. De kapel is opgericht op 17 april 1987 te Eindhoven. Haar naam is ontleend aan het feit dat Eindhoven gelegen is tussen de Oirschotse-, Strabrechtse- en Leenderheide. Het grootste gedeelte van het repertoire bestond toen nog uit Egerländer, Böhmische en ander “Volkstümliche” muziek. Tegenwoordig  hebben zij een gemengd repertoire met zowel moderne muziek alsook de traditionele kapellen muziek. De Kapel staat onder leiding van Chris de Baat die zijn hand ook niet omdraait om bestaande arrangementen geheel om te gooien of zelfs volledig opnieuw te schrijven om zo zijn beoogde klankkleur van het geheel te kunnen verkrijgen. Vorig jaar waren ze goed voor een volle zaal.

Navenant is een blaaskapel waar plezier voorop staat! Met een mix van jong en oud en onder de bezielende begeleiding van hun jeugdige kapelleider Coen. Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u nog genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom. Gelet op dit laatste concert zal de aanvang al om 13.00 zijn en gaan we door tot 16.00 uur. Informatie hoe het verder gaat zult u zien verschijnt op de website www.draaiorgelshelmond.nl. De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Informatie per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404.

De Stichting Draaiorgels Helmond wenst iedereen een heel gelukkig, vreedzaam en muzikaal 2020.


Dit nieuwsbericht is 143 keer bekeken

X
X