Kunstweek basisschool de Rank

Gepubliceerd op: 6 juli 2022 16:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND-NOORD Afgelopen week organiseerde basisschool de Rank haar jaarlijkse kunstweek. Dit jaar was het thema Street Art. Om van Street Art te kunnen genieten, hoefden de kinderen niet ver te reizen. Ze hebben allemaal genoten van de vele kunstwerken die Helmond kent. De kleuters gingen op zoek naar kunst in de wijk rond de school, zoals beelden bij mensen in de tuin en glas-in-loodramen in voordeuren. De oudere kinderen bekeken vol verwondering de muurschilderingen in het centrum. Zo ontdekten de kinderen uit de bovenbouw dat het gedicht op de muurschildering bij de Kegelbaan zowel van links naar rechts als van rechts naar links gelezen kan worden. De kinderen van groep 3 en 4 namen de moeite om het kunstwerk op de wand van de bibliotheek een uitbreiding te geven op de stoep. Het werd een waar krijtfestijn. 

Ook het schoolgebouw zelf bruiste van de kunstzinnige activiteiten. Voor alle kinderen was er op maandag en dinsdag een workshop, verzorgd door het Kunstkwartier. Kinderen leerden muziek maken met hun eigen lichaam bij een workshop bodypercussie en ze versierden de gangen van de school met tape-art. Bij de workshop stencil art leerden de kinderen dat kunst niet alleen mooi is, maar tevens een manier kan zijn om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen. De kleuters hebben zich uitgeleefd tijdens een workshop bij dansschool Danstijd en natuurlijk kon een workshop graffiti door Can Gallery voor de oudste kinderen niet ontbreken.

Op donderdag boden de leerkrachten zelf fantastische workshops aan. Zo kregen de kinderen de kans om met bodypainting aan de slag te gaan, maakten ze muziek met behulp van boomwhackers en leerden ze een leuke duodans. Op vrijdag genoten alle kinderen van een spetterende dansworkshop, die verzorgd werd door Urban Sherman and The Humble Beats. De kunstweek werd afgesloten met een gezellige, druk bezochte presentatie voor alle ouders en grootouders. 

We worden in Helmond omringd door prachtige kunst. En één ding is zeker: dat weten de kinderen van basisschool de Rank nu ook.


Dit nieuwsbericht is 83 keer bekeken

X
X