Kunstroute Warande

Kunstroute Warande
Gepubliceerd op: 5 augustus 2022 10:35

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

WARANDE | Kunstliefhebbers kunnen zich op zaterdag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 28 Augustus van 11.00 tot 17.00 uur weer verheugen op verrassende kunst in Helmond. Kunstroute Warande is inmiddels een goedbezochte jaarlijkse traditie geworden met twintig exposerende kunstenaars in negen opengestelde tuinen, die op loopafstand van elkaar liggen. De prachtige bosachtige omgeving, met de straten Laagveld, Gistel, Horst en Overhorst blijkt een verbindende combinatie tussen buur, natuur en cultuur.

Het aanbod omvat een grote diversiteit aan kunst met dit jaar werk van zowel nieuwe
kunstenaars als ook nieuw werk van eerdere exposanten. De werken zijn gevarieerd zoals glas, ijzersculpturen, keramiek, brons, staalobjecten, schilderijen, draadsculpturen, steen/glas, stofobjecten etc. Ook gaat een Graffiti Artist zich uitleven op een auto beschikbaar gesteld door Autobedrijf Piet Keijzer te Helmond.

Wat Kunstroute Warande dit jaar extra bijzonder maakt, zijn de cosplayers! Cosplay is een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald persoon of idee uit te beelden. In ruimere zin verwijst cosplay naar alle gekostumeerde rollenspelen buiten een podium om, ongeacht de culturele context.

Om ook in de toekomst van de unieke combinatie Buur, Natuur en Cultuur te kunnen blijven genieten is ‘Vrienden van Kunstroute Warande’ opgezet. Vind jij ook dat ‘Kunstroute Warande’ bestaansrecht heeft en moet blijven? Wordt dan ‘Vriend’ en meld je aan via onze site:
www.kunstroutewarande.nl

Voor ‘vrienden’ is er elk jaar een speciale activiteit, evenals een vermelding op de website. We verwachten veel kunstliefhebbers en vrienden op 27 en/of 28 augustus te ontmoeten:
van harte welkom bij Kunstroute Warande! SAVE THE DATE!


Dit nieuwsbericht is 419 keer bekeken