Kranslegging door Badroaven

Gepubliceerd op: 19 september 2020 10:50
Gewijzigd op: 15 september 2020 11:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Stiphout: Zoals elk jaar vindt er op dinsdag 22 september om 19.00 uur een bijeenkomst plaats bij het monument in de Kloosterstraat ter gelegenheid van de bevrijding van Stiphout.

Medewerking hieraan zal worden verleend door een koperensemble van fanfare de vooruitgang. Het Sint Antonius gilde is ook aanwezig en een vendelier van het gilde presenteert het vendelgebed met uitleg van hun hoofdman. Onder voorbehoud zal ook het gemengd koor van de Trudo parochie haar medewerking verlenen.

Door Bas van Dijk zal er een gedicht worden voorgedragen. Wijkwethouder Serge van de Brug zal namens de gemeente Helmond een toespraak houden, net als secretaris Gerard van de Weijer namens de stichting Helmond 25 september 1944. Na het spelen van het Wilhelmus zal er twee minuten stilte worden gehouden waarna de kranslegging zal plaats vinden.

Vooraf aan deze bijeenkomst zal het bevrijdingsvuur worden ontstoken. Dit vuur zal op 19 september vanaf de begraafplaats in Mierlo worden overgebracht naar de Trudokerk in Stiphout.

De organisatie zal stoelen plaatsen op anderhalve meter afstand en zal zich houden aan de op dat moment geldende regels bepaald door de overheid. Dit alles zal natuurlijk onder voorbehoud zijn. De Badroaven stellen alles in het werk om aan alle veiligheidseisen te voldoen. Laten wij niet vergeten om hen die voor ons hun leven lieten te blijven herdenken.

F Harco van der Veer


Dit nieuwsbericht is 135 keer bekeken

X
X