Koningsschieten St. Catharinagilde

Gepubliceerd op: 6 juli 2022 16:02

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND-NOORD Op zondag 10 juli 2022 zal het St. Catharinagilde Helmond weer het jaarlijks koningsschieten organiseren. Via de aanlooproute Bakelsedijk zal het gilde zal om 9.30 uur eerst de H. Mis bijwonen in de St. Jozefkerk. Voorganger is Pastor Koopmans.
Omstreeks 12.00 uur zullen de gildeleden en daartoe genodigden de lunch gebruiken in de gildekamer gelegen aan Binderen 6 te Helmond.

Om 13.45 uur zal het gilde met slaande trom driemaal om de schutsboom trekken en de gebruikelijke ceremonie voltrekken voor het schieten. De oud-koning (Ted Hegeman) zal het zilver inleveren en de koningsvogel onder de schutsboom hangen. Om 14.00 uur zal het koningsschieten beginnen. Als eerste zal een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een schot lossen, gevolgd door pastor Koopmans en de afgaande-koning en aanwezige eredekenen. Daarna volgen de gildeleden op volgorde van loting. Omstreeks 17.30 uur zal de nieuwe koning bekend zijn en worden geïnstalleerd volgens de eeuwenoude gebruiken van de handwassing, gaan over het vaandel en het roken van een goudse pijp. Vervolgens zal de erewijn worden gedronken op het heil en gezondheid van de nieuwe koning.

Belangstellenden zijn van harte welkom op het schietterrein van het gilde.
Adres: Binderen 6 (Bij Scouting Leonardus)

Nadere informatie: www.catharinagildehelmond.nl.


Dit nieuwsbericht is 82 keer bekeken

X
X