Kom je ook dit jaar de kerstman bezoeken?

Gepubliceerd op: 25 november 2022 12:03

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND

Nu is Sinterklaas nog in het land, maar de voorbereidingen voor het Huis van de Kerstman zijn al een tijdje in volle gang. Vorig jaar kon je voor het eerst een kijkje nemen bij het reilen en zeilen van de drukke werkzaamheden van de kerstman, dit jaar wordt dit nog eens grootser en mooier overgedaan.

Ook dit jaar vind je de kerstman en zijn elfjes in de Elzas Passage.
Vanaf 8 december kun je op 3 plaatsen in de Elzas Passage zien wat er zoal gebeurt in de aanloop naar Kerstmis. Zo is er een toy factory, waar de cadeautjes gereed gemaakt worden. Er is een inpakbalie voor gekochte cadeautjes en een inleverpunt voor cadeaus voor Super Sociaal. Er is tevens een ‘control center’. Hier houden elfjes nauwlettend in de gaten of alles goed verloopt. Daarnaast kunnen kindjes een interactieve test doen, om te zien of zij lief of ondeugend zijn geweest. Dat is voor de kerstman ook zeer nuttige informatie! Op een andere plek in de Elzas Passage is een koekjesbakkerij. Hier worden de lekkerste koekjes gebakken en kunnen kinderen meehelpen deze te versieren. Ten slotte is op de derde locatie in de Elzas Passage de woning van de kerstman te vinden. Hier kun je doorheen wandelen en zien waar hij eet, koffie drinkt en slaapt. Bij deze laatste locatie wordt 2 euro entree gevraagd, vanwege alle gestegen kosten.

Voor deze 2 euro krijg je een leuke rondleiding door het Huis van de Kerstman en een presentje toe. De andere twee eerdergenoemde locaties zijn gratis toegankelijk. De openingstijden en bijvoorbeeld de momenten dat de kerstman zelf aanwezig is, zijn te vinden op de website:
www.kerststadhelmond.nl.

Lange voorbereiding
In het Huis van de Kerstman zit ongelooflijk veel werk. Niet alleen met het opbouwen van alle ruimtes, er is ook veel regelwerk. Zo worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een kleurwedstrijd, en wordt er nauw samengewerkt met de bibliotheek.

De kerstman vindt lezen immers ontzettend belangrijk. Er worden zelfs enkele boeken weggegeven! De kerstman zal eveneens een bezoekje brengen aan het centrum van Helmond op zijn koets in het laatste volle weekend voor kerst.

Ook zal de kerstman verhalen voorlezen in de bibliotheek en zijn er enkele workshops in de toy factory. Er is dus genoeg te doen!

Vrijwilliger worden?
Wil jij de kerstman komen helpen? Elfjes en andere winterse figuren zijn er nooit genoeg! Als jij graag met mensen omgaat en warmloopt voor Kerstmis én het leuk vindt om kinderen (en ouders) een mooie tijd te bezorgen in het Huis van de Kerstman, dan ben jij de ideale vrijwilliger.

Kijk voor meer informatie op de website of stuur een mailtje naar info@kerststadhelmond.nl.


Dit nieuwsbericht is 65 keer bekeken

X
X