Kom in beweging tijdens de meivakantie met Jibb+!

Kom in beweging tijdens de meivakantie met Jibb+!
Gepubliceerd op: 15 april 2021 12:00
Gewijzigd op: 15 april 2021 9:36

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND In de meivakantie organiseert Jibb+ verschillende beweegactiviteiten voor de basisschoolkinderen. Veel activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met verschillende sportaanbieders uit Helmond. Via de website www.jibbplus.nl vind je het volledige programma en kun je inschrijven voor alle vakantieactiviteiten.

Van beachgames tot een toffe Perenroute
Ruud de Lange, buurtsportcoach bij Jibb+: “In samenwerking met Helmondse sportaanbieders hebben we weer een fantastisch programma samengesteld.” Het programma is gericht op alle basisschoolkinderen van Helmond. “Je kunt meedoen met beachgames, lasergamen in het bos, atletiek of het stormbaanspektakel. En voor de kleinste kids is er ook van alles te doen, zoals kleutergames of danceballet. En speciaal voor het hele gezin hebben we een toffe Perenroute met allerlei beweegopdrachten!”, vertelt Ruud. De kosten zijn € 2,50 per activiteit. “Mocht je de activiteit niet kunnen betalen, dan kun je een beroep doen op Stichting Leergeld!”

Dance as One
Voor de kinderen uit de bovenbouw die dansen leuk vinden is er op vrijdag 7 mei een hele gave activiteit, namelijk ‘Dance as One’. Ilse Lahaije: “Vier dansscholen gaan de krachten bundelen op deze dag.” Kinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen zich inschrijven voor deze dansactiviteit, kosten € 2,50 per kind. “De dansscholen geven ieder een eigen workshop aan de kinderen buiten bij Sportpark Brandevoort. En aan het einde gaan we alle vier workshops bundelen in één grote dans. Via Social Media gaan we verslag maken van deze ochtend, we gaan ervoor zorgen dat heel Helmond danst!”

Straatvoetbal on Tour
Tijdens de meivakantie wordt er een speciale editie van het straatvoetbaltoernooi georganiseerd. “Het afgelopen jaar ging zowel het straatvoetbaltoernooi als het zaalvoetbaltoernooi niet door. Daarom hebben we goed gekeken naar de mogelijkheden hoe we nu wel weer een voetbaltoernooi in Helmond kunnen organiseren”, vertelt René Taal. Het straatvoetbaltoernooi wordt georga-niseerd op zes verschillende dagen en locaties. Er wordt 2 tegen 2 gespeeld. “Jongens en meiden vanaf 10 tot 17 jaar kunnen meedoen met dit gave toernooi. En de beste teams uit iedere categorie worden uitgenodigd voor een supergave finaledag!” Inschrijving voor Straatvoetbal on Tour is al geopend en de kosten zijn € 5,- per team. Schrijf je in!

“Bewegen is belangrijk! Dat is afgelopen jaar ook wel gebleken. Wij willen dan ook zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen. Misschien ontdekken kinderen wel een nieuwe sport en worden ze lid van een vereniging. Dat is natuurlijk helemaal fantastisch!” Op maandag 12 april start de inschrijving voor alle meivakantie-activiteiten via de website van Jibb+: www.jibbplus.nl


Dit nieuwsbericht is 3131 keer bekeken

X
X