Kom en ervaar de magie van de Kerstlichtjes in Brouwhuis en Rijpelberg

Gepubliceerd op: 14 december 2018 12:52

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Rijpelberg, Voorpagina

Brouwhuis: Op 21 december is het weer tijd voor de 5eeditie van de lichtjesroute die door Brouwhuis en Rijpelberg gaat. De organisatie van deze kerstwandeling heeft de routes zo aangepast dat beide routes elkaar treffen bij het Tienerhuis aan de Rivierensingel in Brouwhuis.Voor deze opzet is dit jaar gekozen om dit evenement, dat alweer voor de 5ekeer gelopen zal worden,  beter voor jongen oud toegankelijk te maken en om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk te genieten van dit jaarlijks evenement.

Gratis lampion met verlichting 

Het Tienerhuispark wordt door middel van 32 LED lampen tot in alle hoeken mooi verlicht in winterse sferen. Er zal een gevoel van magie ontstaan op het moment dat u het park binnenloopt,  waar u onder het genot van een drankje kan genieten van geweldige dans en muziek welke zal worden verzorgd door Brouwhuis entertainment. 

Het wordt een tocht van, voor en door kinderen. Maar ook voor ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden.  Kortom, iedereen is welkom. We lopen niet alleen door met licht versierde straten, maar ook via spannende donkere paden. Dan komt een lampion prima van pas. Heb je er geen, geen probleem, er ligt er een met een lichtje gratis voor jou klaar bij het startpunt van beide routes.En deelname aan deze tocht is ook dit jaar weer geheel gratis.

Route door Brouwhuis 

De route voor deze 5e editie is nagenoeg dezelfde als vorig jaar, met als grote verschil dat nu voor het Tienerhuis in Brouwhuis is gekozen als eindpunt. 

We vertrekken op vrijdag 21 december om 18:00 uur vanaf het Louis Donkers plein (het pleintje tegenover zaal Vissers) om hier rechtsaf via de Bruhezerweg te gaan. We draaien bij de Trambaan rechtsaf, om via de Lavendelheide  links het fietspad (Struikheide pad) te volgen om ook dit jaar weer een bezoek te brengen aan de bewoners van de KBWO. Op het eind van dit pad vervolgen we rechts de Bruhezerweg tot aan het kruispunt met de Rivierensingel. Hier steken we rechtover en lopen via de Rijntjesdijk naar de Vlierdense Bosdijk en slaan hier linksaf om aan het einde van de Vlierdense Bosdijk weer rechtsaf te gaan de Rivierensingel op. We lopen vervolgens ook weer het Elbeplantsoen rond om onze weg te vervolgen via de Rivierensingel en vervolgens onze weg te vervolgen tot aan het spoor waar we links afslaan naar het Tienerhuis. Het park is overigens niet te missen, door de vele ledlampen en laserlichten in de lucht.

Route door de Rijpelberg

Deze start ‘gelijktijdig met Brouwhuis’ om 18.00 uur bij de Brem om via  het Rijpelpein en Frieslandpad helemaal langs de speeltuin de Rijpelroets naar het Theo Driessenhof te lopen en vervolgens via (een klein stukje zandpad)  uit te komen op het Raktpad,  waarna we via de Baroniehof  naar de achterste Staakven  lopen om onder de Deurneseweg door uiteindelijk op de fietspad rivierensingel uit te komen. Deze lopen we door tot bij de Maaslaan. Daar steken we de weg over naar de ventweg Rivierensingel om gelijktijdig met de wandeling van Brouwhuis omstreeks 19.00 uur aankomen om gezamenlijk de afsluiting van dit evenement te vieren.

Doet u als bewoner langs beide routes ook dit jaar weer mee?

Door heel eenvoudig een kaarsje of een paar theelichtjes voor het raam te branden en de rest van de verlichting in het huis uit te doen gedurende de tocht, of buiten leuk te versieren? Spontane creatieve ideeën gedurende de tocht zijn natuurlijk van harte welkom. Mocht u een leuk idee hebben voor dit of volgend jaar, laat het ons dan weten. Het mailadres is uitsluitend voor deze kerst: wim.vogels@gmail.com.

Laten we er een onvergetelijke kersttocht van maken, wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Tot ziens op 21 december


Dit nieuwsbericht is 204 keer bekeken

X
X