Kom eens langs op de probeer- en speelochtend!

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 13:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Helmond: Bij Kindercentrum de Kindertuin en de Vrije School Peelland houden wij van de seizoenen. Dé ingang om jonge kinderen de wereld om hen heen te laten ontdekken. En dat kun je heel goed zien en horen, als je op een probeer-speelochtend gewoon naar binnen stapt! In de groepen en klassen komen de herfstkleuren je direct tegemoet.  

Op 9 oktober kun je van 9.30 tot 11.00 uur, samen met je kind (eren) kennismaken, sfeer proeven en zien hoe bijzonder onze kinder- en peuteropvang in De Kindertuin is! Via onze speelplaats, met de door kinderen van de basisschool gemaakte bouwwerkstukken, kom je binnen in de vleugel voor de jongste kinderen.

Kindercentrum de Kindertuin
Dagopvang ‘Het Hazeltje’ en peutergroep ‘Hompeltje’ bieden een warme en rustige omgeving waar kinderen samen spelen onder de hoede van gediplomeerde leidsters. Spelen, schilderen, broodjes bakken, knutselen en lekker naar buiten! Voor veel kinderen is De Kindertuin de eerste stap zonder het vertrouwde gezelschap van papa of mama. Vanuit een vast ritme bieden we baby’s, dreumesen en peuters vertrouwen, zodat ze zich gezond kunnen ontwikkelen totdat ze dan eindelijk 4 jaar zijn en naar de ‘echte school’ mogen. Voor basisschoolkinderen van 4 jaar en ouder verzorgt De Kindertuin buitenschoolse opvang onder de naam De Boomhut.
De Kindertuin grenst aan het prachtige natuurgebied ‘de Bundertjes’. Hier waaien we uit, gaan we op ontdekkingstocht of maken we een lekkere wandeling. We vinden het belangrijk dat kinderen de seizoenen beleven en opgroeien met de natuur.

We kunnen je heel veel vertellen over hoe de Kinderen in De Kindertuin, gedurende 50 weken per jaar,  genieten van ‘alledaagse taakjes’ als brood of koekjes bakken, jam maken, soep koken, was vouwen, opruimen en afwassen. Hoe ze heerlijk spelen met elkaar en zich sociaal ontwikkelen, hoe we de kleintjes structuur bieden… Veel liever laten we zien en horen hoe we met de kinderen werken, hoe ze genieten van versjes, liedjes, spel en knutselwerkjes. Veel liever laten we je zien waarom dagopvang Het Hazeltje en peutergroep Hompeltje zich onderscheiden in kwaliteit. Je bent dan ook welkom met je kind(eren) op 9 oktober, om te kijken, te luisteren, vragen te stellen en vooral te ervaren. De leidsters en de juffen zijn blij met je komst. Zij (en kabouter Hompeltje) gaan je positief verrassen. Zeker weten!

Kindercentrum De Kindertuin | Helmondselaan 71 te Helmond


Dit nieuwsbericht is 222 keer bekeken

X
X