‘Koffie met een Tablet’ op tv

Koffie met een Tablet op tv
Gepubliceerd op: 25 maart 2021 10:30
Gewijzigd op: 25 maart 2021 9:27

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina
Hoe doe je online boodschappen?

HELMOND Koffie met een Tablet, dat is de naam van een project waarbij de wat oudere inwoners uitleg krijgen over hoe zij mee kunnen doen in onze (digitale) samenleving. Daar heb je tegenwoordig een smartphone, computer of tablet voor nodig. En… kennis over hoe dit werkt. Bijvoorbeeld over hoe je online boodschappen doet.

De KBO Kring Helmond, gemeente Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel en afdeling Zorg & Welzijn van het ROC Ter AA bedachten speciaal voor oudere inwoners, het project ‘Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker’, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale mogelijkheden. Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken, maar wel willen zien hoe het werkt.

‘Koffie met een Tablet’ is bedoeld als een serie bijeenkomsten waarbij 55-plussers iedere maand kennismaken met een nieuw digitaal thema. Omdat samenkomen nu niet kan, is een alternatief bedacht. Op de lokale tv-zender DitisHelmond is deze hele week elke ochtend om 10.00 uur een uitzending. Daarin wordt verteld hoe je online boodschappen kunt doen. Hennie de Gooijer van de KBO Kring Helmond legt eenvoudig uit hoe het online boodschappen doen werkt. De verschillen per winkel komen ook aan bod. Ook vertelt De Gooijer over Helmond Koopt Lokaal. Van de thema’s maken studenten van het ROC Ter AA een soort handleiding met afbeeldingen, dat wordt een digitale kaart genoemd. Dit kunnen mensen bij de hand houden als zij thuis online gaan winkelen. Leden van de KBO ontvangen deze kaart thuis. De digitale kaart staat ook op de website van de KBO Kring Helmond: www.kbo-kringhelmond.nl en de Bibliotheek Helmond-Peel www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet.

De eerste uitzending van ‘Koffie met een Tablet’, over hoe je kunt videobellen, is eind februari uitgezonden. Deze kun je nog terugkijken via de website van de Bibliotheek en KBO. Volgende maand volgt een uitzending over het versturen van foto’s via de telefoon of tablet. De filmpjes zijn opgenomen in de Bibliotheek in Helmond.

Wethouder Dortmans: “We vinden het belangrijk dat iedereen in onze gemeente mee kan doen in de digitale wereld. De coronacrisis laat zien hoe belangrijk dat is. Dat is nog niet voor iedereen zo gemakkelijk. Met het project ‘Koffie met een Tablet’ kunnen Helmonders kennismaken met wat de digitale wereld hen te bieden heeft.” Fysieke bijeenkomsten als het weer kan Fysieke bijeenkomsten kunnen nog niet, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Zodra het weer kan, gaat ‘Koffie met een Tablet’ van start op vier locaties in Helmond. Uiteraard dan wel met koffie! Ook helpen leerlingen van het ROC Ter AA de aanwezigen met hun smartphone of tablet. Er zijn al enkele proefbijeenkomsten geweest en de deelnemers waren enthousiast.

Digitale vragen?
Heb je vragen over digitale onderwerpen? Dan kun je bellen naar het digitale spreekuur bij de Bibliotheek Helmond, op werkdagen van 10.00-13.00 uur (0492-522220). Er is ook een landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord worden (0800 1508). Lokale omroep DitisHelmond-TV is te bekijken via: Ziggo kanaal 36; KPN kanaal 1429; Breedband Helmond kanaal 130. Buiten Helmond kun je de uitzendingen volgen via internet.

Koffie met een Tablet op tv

Dit nieuwsbericht is 2941 keer bekeken

X
X