Kleurrijke kinderroute in Helmond Centrum

Gepubliceerd op: 16 juli 2020 11:59

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Weet jij wat voor gebouw Markt 213 vroeger was en wat er gebeurt op het dak in het Ketsegangske? Wie zijn de stiekeme bewoners van het Lambertushof en weet jij wat voor geheime boodschap verstopt zit onder de luifel van het Huis met de Luts? Binnenkort is geen enkel stadsgeheim nog verborgen, tenminste… voor wie Een Ommetje Helmond gaat doen!

Een Ommetje Helmond is een nieuwe route door het centrum van Helmond, speciaal gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Een route, wat staat daar dan allemaal in? “Nou, dat is best veel, allemaal leuke weetjes, spannende geheimen of opvallende details die bijna niemand weet of ziet. Bijvoorbeeld een spannend geheim op het kasteel, een mythische vogel die je ziet langs het kanaal en een bijzondere gastheer in het nieuwe park. Dat hebben we allemaal verwerkt in raadsels, puzzels, opdrachten en spelletjes. Die staan afgedrukt in prenten-doe-boekjes voor kinderen van 4-7 jaar. Aan de hand van gedichtjes, teken- en zoekopdrachten maken zij kennis met Helmond Centrum. De kinderen van 8-12 jaar gaan zelf met een speur-doekaart in de hand de weg zoeken, puzzelen, codes kraken en leren goed om zich heen te kijken.” Aldus de Helmondse Saskia Martens, die de route ontwikkelde samen met illustrator Maarten van den Beemt. Het tweetal maakte al eerder soortgelijke routes in o.a. Eindhoven, Helmond en Deurne. Daarbij valt op dat alle boekjes en speurkaarten ogen als heuse prentenboekjes. “We willen dat kinderen iets moois in hun handen hebben, iets dat ze mee naar huis nemen en het daar nog eens inkijken. Zo herinneren ze zich de route, in dit geval de stad. Daarom besteden we extra aandacht aan de illustraties: de boekjes en de kaarten moeten er mooi en kleurrijk uitzien.” En dat doen ze zeker.

Een Ommetje Helmond start op het Piet Blomplein en loopt via de Markt, het Ketsegangske, Lambertushof, Veestraat, Kamstraat, Oude Aa, langs het kasteel en het kanaal naar het eindpunt Burgemeester Geukerspark. Een perfecte vakantieactiviteit voor het hele gezin.

“Het leuke aan de route is dat ook de volwassenen die meelopen zeker nog het nodige nieuws zullen gaan ontdekken!” voegt Martens enthousiast toe.

De route is mogelijk gemaakt door Helmond Centrum en Helmond Marketing en is verkrijgbaar bij VVV Helmond. Daar zijn de doeboekjes (4-7 jaar) en de doekaarten (8-12 jaar) gratis af te halen.


Dit nieuwsbericht is 668 keer bekeken

X
X