Klein beetje lucht voor niet-essentiële winkels

Gepubliceerd op: 4 februari 2021 9:04

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND De persconferentie van afgelopen dinsdag stemde niet vrolijk: de lockdown wordt verlengd tot begin maart, eind februari wordt alles opnieuw bekeken. Voor ondernemers was dit een zoveelste klap in het gezicht: weer drie weken langer het hoofd boven water zien te houden zonder noemenswaardige inkomsten. 

Er is gelukkig wel een klein lichtpuntje: vanaf volgende week mogen niet-essentiële winkels open voor het zogeheten ’click & collect’. Hierbij bestelt de klant vanuit huis wat hij of zij wil kopen en kan het vervolgens, later op de dag, buiten ophalen bij de betreffende winkel. Deze constructie zal nog niet winstgevend zijn, maar het is in elk geval een stap in de goede richting. Voorlopig zal het beeld, zoals te zien is op de foto, nog niet veel veranderen. De foto is afgelopen woensdagmiddag gemaakt. Op dat moment was het enige rumoer in de stad afkomstig van werklui die de kerstverlichting aan het weghalen waren in de Veestraat. Een triest beeld, maar we moeten nog even volhouden. En we moeten onze lokale ondernemers blijven steunen, juist voor de extra zware laatste loodjes.

Volgend weekend is het Valentijnsdag. Het ultieme moment om je geliefde te laten weten wat hij of zij voor je betekent. En hoe kan dat beter dan met een mooi en passend cadeau, gekocht bij één van de vele ondernemers die onze stad rijk is.

Je hebt nog ruim een week de tijd om je valentijnsinkopen te doen en met click & collect wordt het toch weer een beetje makkelijker gemaakt om bij je favoriete winkel te kunnen shoppen. Wat houdt je nog tegen? Steun de lokale winkeliers en verras je Valentijn! En als je echt niet weet wat je moet kopen, denk dan aan de HellemondGift, hiermee kan je liefste zelf een mooi cadeau uitzoeken.

www.hellemondgift.nl

F | Wendy Lodewijk


Dit nieuwsbericht is 206 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X