Kinderen lopen ‘Literaire Wandeling’ door Helmond tijdens de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 13 oktober 2020 16:30
Gewijzigd op: 14 oktober 2020 16:32

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

F  Bibliotheek Helmond- De Peel

Centrum: Tijdens de Kinderboekenweek met als thema 'En toen?' zijn er tal van activiteiten geweest in de Bibliotheek. Daarnaast deden ruim 500 leerlingen van diverse basisscholen uit Helmond mee aan de ‘Literaire Wandeling’, georganiseerd door de Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met CultuurContact.

Misschien heb je de afgelopen weken wel groepen kinderen zien lopen door het centrum van Helmond en opdrachten zien maken bij verschillende kunstwerken in de stad. De kinderen kwamen tijdens de wandeling onder andere een historisch figuur uit de tijd van Rembrandt tegen. Hij vertelde een mooi verhaal uit zijn tijd en gaf de kinderen de opdracht welke persoon uit het verleden zij een standbeeld in het centrum van Helmond zouden gunnen. Elk kunstwerk vertelt namelijk zijn eigen verhaal en geschiedenis.

Na het maken van allerlei opdrachten gingen de groepen terug naar de bibliotheek om aan de slag te gaan met gedichten in de vorm van een rondeel. Er zijn, ondanks het slechte weer, veel enthousiaste reacties van kinderen en leerkrachten.

Uit de ingezonden rondelen (gedichten) wordt binnenkort het mooiste gedicht gekozen. Dit winnende gedicht zal in de toekomstige Verhalentuin in het Burgmeester Geukerspark vereeuwigd worden op een bank, een plaquette of een speeltoestel. En zo is er dan weer een nieuw kunstwerk gecreëerd, dat een verhaal vertelt over deze tijd.


Dit nieuwsbericht is 188 keer bekeken

X
X