Kinderen in de strijd tegen kanker

Gepubliceerd op: 25 januari 2019 9:02

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Eind juni wordt op het sportpark van atletiekvereniging HAC in Helmond de SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Het 24-uurs wandelevenement voor twee goede doelen: KWF Kankerbestrijding en Inloophuis de Cirkel.

Op zondag 30 juni zal om 10.00 uur het startschot klinken van de Kinderloop, een belangrijk onderdeel van de SamenLoop voor Hoop. Op dit moment wordt op scholen de belangstelling voor de Kinderloop gepeild. “Tot nu toe zijn wij heel fijn en enthousiast ontvangen op de scholen in Helmond” vertelt Anne Liebau, voorzitter van de commissie Kinderloop en bestuurslid van de SamenLoop voor Hoop. Het streven van de commissie Kinderloop is om in totaal 40 scholen te bezoeken om kinderen te laten deelnemen. De Kinderloop zal voor de derde keer gaan plaatsvinden. Bij de vorige editie in 2017 deden ruim 150 kinderen mee.

Meestal zijn het de volwassenen die actief zijn bij de aandacht voor de vreselijke ziekte kanker en het zoeken naar financiële middelen om kostbare onderzoeken te laten plaatsvinden. Maar ook kinderen komen met kanker in aanraking. Anne Liebau hoort op de scholen en daarbuiten de verhalen over klasgenootjes, leerkrachten, familieleden waaruit blijkt dat kanker voor kinderen helaas ook een bekend fenomeen is. De Kinderloop wordt georganiseerd om kinderen hiervan bewust te maken en met een mooi, warm en bijzonder gezamenlijk evenement bij deze ziekte stil te staan.

De Kinderloop duurt 24 minuten (op zondagochtend van 10.00  tot 10.24 uur). Volwassenen lopen van zaterdag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur: 24 uur als team in een afwisselende estafette. Dit jaar mogen kinderen zich via school gratis inschrijven. Alle kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom. Elk kind krijgt een T-shirt (Maat 122-128 of 152-158) en na de finish ook een aardigheidje. Na afloop van de Kinderloop is er op het sportpark van HAC voor de kinderen nog van alles te doen.

Kinderen, ouders, opa’s en oma’s kunnen dan, als ze willen, nog blijven tot het speciale moment van de feestelijke afsluiting van de SamenLoop voor Hoop op die zondag om 14.00 uur. Dan wordt bekend gemaakt wat de totale financiële opbrengst voor KWF kankerbestrijding en Inloophuis de Cirkel in dat weekend is geworden! De hoop is gericht op een hoge opbrengst vanwege het 1e lustrum van de SamenLoop voor Hoop in Helmond. In 2019 wordt dit tweejaarlijkse evenement voor de vijfde keer gehouden en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

De commissie Kinderloop spreekt met de scholen af dat kinderen zich melden bij de eigen leerkracht en dat kan nog zelfs tot 15 mei. Op school kan een plekje worden ingericht met informatie, een lijst om aan te melden en er ligt ook dan een voorbeeld T-shirt in de huiskleur paars van het KWF kankerbestrijding klaar.

De leden van de commissie Kinderloop bezoeken de scholen en overhandigen een blanco cheque; scholen kunnen daarop aangeven of zij een team willen laten meedoen aan de SamenLoop en/of er ook een financiële bijdrage (bijv. door speciale acties) kan worden gegeven. Met het enthousiasme van de scholen die al bezocht zijn kan de Commissie al heel tevreden zijn, maar er wordt de komende tijd nog veel meer gepromoot. Mocht een school geen kans zien om mee te doen, kunnen de kinderen zich ook rechtstreeks aanmelden als individu; graag dan een mailbericht naar: helmond@samenloopvoorhoop.nl

De commissie Kinderloop bestaat uit drie enthousiaste leden: Anne Liebau, Jorie van Bokhoven en Ton van Bokhoven. Vrijwilligers die het leuk vinden om mee te doen worden van harte uitgenodigd om zich melden. Anne Liebau zou het geweldig vinden als  de Kinderloop dit jaar een groot succes gaat worden. Het belangrijkste doel van de SamenLoop voor Hoop is het bereiken van een mooie financiële opbrengst. Voor de Kinderloop als onderdeel van het wandelweekend verwoordt zij het treffend: “Het gaat hier veel meer om het gevoel van samenhorigheid dan om het geld”.


Dit nieuwsbericht is 499 keer bekeken

X
X