Kinderdag in én om Bibliotheek Helmond

Gepubliceerd op: 26 mei 2023 10:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Gratis activiteiten op 31 mei

HELMOND Kinderen in het zonnetje zetten. Wist je dat daar in veel landen zelfs een feestdag voor is? Zoals in Turkije, Polen, Roemenië, China en Portugal. Kinderen uit Helmond en daarbuiten kunnen op woensdagmiddag 31 mei ook in en om de Bibliotheek Helmond dat feestje vieren. Vanaf 13.00 uur zijn alle kinderen tot 17 jaar welkom in en rondom de bibliotheek. Extra fijn: dankzij een bijdrage van de gemeente kan ieder kind gratis meedoen. Er is boekentheater zoals Kikker viert feest en zie hoe Gorgels lopen, ze kunnen hun eigen tas of feestbril pimpen, ervaren hoe cool droogijs is of leren hoe ze technisch een it-netwerk aanleggen, buiten aan de slag met hoe creatief hun eigen lijf is, voorgelezen worden, maar ook lekker skaten en steppen op een parcours van Jibb+, al dan niet geschminkt. Er is zelfs een bijzondere proeverij.

De activiteiten vinden plaats in de bibliotheek, in de Verhalenspeeltuin tegenover de bibliotheek en op het Piet Blomplein waar ook de tentoonstelling van Goeikes staat. Kinderen kiezen tussen 13.00 en 16.30 uur de activiteiten die ze leuk vinden. De bibliotheek zorgt voor een cadeautasje, geschonken door Lokaal Cadeau, voor de deelnemende kinderen. De bibliotheek werkt deze dag samen met lokale partijen Jibb+, Mad Science, E-Quest en ook Annick Ypma en Djessy Huiszoon. Ook het restaurant in de bibliotheek Mother Nature doet mee met een gezonde proeverij. Helmonds producent Covelt zorgt voor gezonde Dixap-drankjes. Naast medewerkers van de bibliotheek helpen ook enkele leerlingen Zorg & Welzijn van het Vakcollege. De bibliotheek is aangesloten bij Gezond Helmond, wat inhoudt dat er tientallen organisaties in de stad gezond(er) leven promoten. Past precies bij een feestelijke dag.

Op de website www.bibliotheekhelmondpeel.nl/kinderdag vind je het complete programma en kunnen kinderen kiezen wat zij willen zien en doen.

Urban Sport Parcours met Jibb+
Jibb+ verzorgt op het Piet Blomplein de activiteit Urban Sports. Je mag op een parcours skateboarden, steppen en waveboarden, zelfs tussen de expositie van Goeikes door. Jibb+ brengt de materialen mee waar je op kunt oefenen. Zelf materiaal? Neem gerust je eigen spullen mee!

Boekentheater: De Gorgels en Kikker viert feest
De Gorgels komen tot leven! Hoe loopt een Waakgorgel en hoe beweegt een Brutelaar? Dit leer je tijdens het boekentheater van Anne van den Beuken. Speciaal voor kinderen van 6-8 jaar. Jongere kinderen kunnen aansluiten bij het feestje van Kikker, voor kinderen van 3-5 jaar.

Bewegen en balans: creatief met je lijf

Het lichaam is geweldig en kan veel meer dan jij denkt! Samen met Djessy Huiszoon ontdekken kinderen spelenderwijs wat hun lichaam ze kan vertellen en wat hun lichaam allemaal kan. Plezier staat hierbij voorop. Er zijn 2 workshops voor verschillende leeftijden.
Dit nieuwsbericht is 61 keer bekeken