Kinderboekenweek en herfstvakantie bij de Bibliotheek ‘Worden wat je wil’!

Kinderboekenweek en herfstvakantie bij de Bibliotheek ‘Worden wat je wil’!
Gepubliceerd op: 1 oktober 2021 10:08

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND | REGIO Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later, want het thema is dit jaar: ‘Worden wat je wil’. Kom naar de Bibliotheek Helmond-Peel en vier het jaarlijkse feestje met ons mee!

Magische Goochelvoorstelling: ‘Worden wat je wil’
De kleine Jori is 11 jaar oud. Hij wil showman worden! Hij gaat zijn droom achterna en treedt op in 12 landen, verspreid over 3 continenten. In deze voorstelling neemt allround entertainer Jori Veldhuizen de kinderen mee in zijn reis vol dromen, ambities en idealen. Geschikt voor het hele gezin. In verband met de coronamaatregelen dien je vooraf tickets (€ 2,50) te bestellen, zowel voor kinderen als begeleiders. Het aantal plaatsen is beperkt.

Kinderboekenweek en herfstvakantie bij de Bibliotheek ‘Worden wat je wil’!F | Bibliotheek Helmond Peel

Zaterdag 9 oktober van 10.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Someren
Zaterdag 9 oktober van 15.30 tot 16.30 uur in Bibliotheek Helmond

Voorlezen op woensdagmiddag
Op woensdagmiddag 6 en 13 oktober gaan we in alle 4 de bibliotheekvestigingen in Asten, Deurne, Helmond en Someren voorlezen uit een boek met het thema van de Kinderboekenweek. We starten om 14.30 uur. Voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

Games in het Techlab
Tijdens de Kinderboekenweek kan je op bijna elk moment van de dag gratis 3 gave games komen spelen in het TechLab in Bibliotheek Helmond. Er is een green screenspel, een mysteriespel en een beroepenspel. Je speelt ze op een telefoon of tablet. De spellen duren 5 tot 45 minuten. Genoeg speelplezier voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar.

TechLab Digiwijs: Maak je eigen boeken-top5-video
Inspireer anderen met jouw boekentips. Met foto’s of korte filmpjes stel jij je eigen boeken-top 5 samen. Neem een usb-stick mee. Gratis workshop voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Woensdag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Helmond.

Chinese Storytelling
We gaan samen Chinees voorlezen met aansluitend een kleine knutselactiviteit. Kom je ook gezellig samen een boek lezen en ontdekken in de taal Mandarijn? Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur. Vrijdag 8 oktober van 15.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Helmond.

Workshop sparebots maken met E-waste
Maak met elektronisch afval je eigen bewegende figuurtje! In samenwerking met Energiehuis Helmond besteden we tijdens de Kinderboekenweek ook aandacht aan de Week van de Duurzaamheid. Jorg Duitsman laat jou met printplaatjes, solderen en elektronisch afval een sparebot maken. Vergeet niet een dekseltje van een potje mee te nemen! De workshop is geschikt voor het hele gezin, vanaf 8 jaar. Vooraf aanmelden. Tickets kosten € 2,50 voor zowel kinderen als volwassenen.

Zaterdag 16 oktober van 10.30 – 12.30 uur in Bibliotheek Asten
Zaterdag 16 oktober van 14.00 - 16.00 uur in Bibliotheek Helmond

Kindervoorstelling: Later als ik groot ben word ik… Verzorgd door Theaterproducties Letter Belangrijk
Later als ik groot ben word ik…. Kok, politieagent, dierenarts… Er zijn zoveel beroepen! Weet jij al wat je later worden wil? Ga mee met Coco en leer verschillende beroepen kennen. Geniet van de vele vrolijke liedjes. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Vooraf aanmelden. Tickets kosten € 2,50 voor zowel kind als begeleider.

Zaterdag 23 oktober van 11.00 – 11.45 uur in Bibliotheek Helmond
Woensdag 27 oktober van 15.00 – 15.45 uur in Bibliotheek Someren
Zaterdag 30 oktober van 11.00 – 11.45 uur in Bibliotheek Asten

Met korting naar voorstelling ‘De waanzinnige boomhut met 52 verdiepingen’
Bibliotheek Helmond-Peel en Theater De Ruchte hebben een prachtige actie. Koop met korting tickets voor de familievoorstelling ‘De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen’ op 13 oktober in de Ruchte. Bij aankoop van vier tickets krijgen leden van de Bibliotheek Helmond-Peel 25% korting op de toegangsprijs, oftewel: het vierde kaartje is helemaal gratis! Kijk voor de kortingscode op de Kinderboekenweek-pagina van de Bibliotheek.

Kinderboekenkrant, voorleesgids en expositie
Wil je boekentips om te lezen? Neem dan de gratis Kinderboekenkrant mee in de Bibliotheek. Voor (groot)ouders hebben we ook de handige nieuwe Voorleesgids 2021-2022 om mee te nemen. Daarnaast is er een expositie van de boektitels die bekroond zijn met Griffels en Penselen en kun je nog veel meer inspiratie opdoen voor de mooiste boeken om te lenen.

Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.


Dit nieuwsbericht is 415 keer bekeken

X
X