Kindcentrum De Rakt start thema Welkom Wereld

Gepubliceerd op: 13 maart 2018 16:25
Gewijzigd op: 13 maart 2018 16:26

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Rijpelberg, Voorpagina

Rijpelberg: Ook u bent van harte welkom op 12 april aanstaande!

Op 19 maart start op De Rakt het Kindcentrum thema; Welkom Wereld! Maar liefst een maand lang wordt in elke groep (van peuters t/m groep 8) gewerkt aan dit thema.
Elke groep heeft de afgelopen tijd een land gekozen waarover ze een maand lang aan het werk zullen gaan. Ze onderzoeken de eetgewoontes, architectuur, toeristische plekken in het land, bekende feesten, iets over de ligging van het land, de cultuur, het onderwijs, verkeer en vervoer, politiek, geschiedenis van het land, religie en alles wat ze verder nog willen weten.

Het thema wordt op 19 maart gestart in de aula van het Kindcentrum waar er ‘live’ contact wordt gemaakt met enkele landen via het internet.
Samen leren, samen leven, samen vieren staat centraal! Tijdens het thema worden er ook opnames gemaakt en aan het eind van het thema zal er een echte film worden gepresenteerd waarop alle kinderen van De Rakt te zien zijn, en we dus letterlijk een kijkje met hen nemen in de wereld om ons heen.

De film wordt gepresenteerd tijdens de inloopavond op 12 april tussen 17.00 uur en 19.30 uur.
Iedereen krijgt bij de hoofdingang, die omgetoverd is tot een vertrekhal, een vliegticket om een wereldreis te maken. Tijdens die reis door het gebouw is te zien waar er een maand lang door alle kinderen aan gewerkt is. U zal tijdens deze wereldreis landen bezoeken als: Nederland, Duitsland, Polen, Engeland, Frankrijk en Spanje, maar ook niet Europese landen en werelddelen als Indonesië, Suriname, Japan en Afrika.

We nodigen daarbij ook u als bewoner van de wijk uit om een kijkje te komen nemen.
We zijn erg enthousiast om onze reis te beginnen en hopen dat u allemaal een kijkje komt nemen tijdens onze inloopavond voor de première van onze film!

Graag tot ziens op donderdag 12 april tussen 17.00 uur en 19.30 uur!
Kindcentrum De Rakt gelegen aan de Baroniehof 212, Helmond

Dit nieuwsbericht is 519 keer bekeken

X
X