Kerstdemonstratie in de Fonkel

Gepubliceerd op: 25 november 2022 11:55

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Dit jaar wordt de kerstdemonstratie op woensdag 30 november verzorgd door onze eigen bloemschikdocenten Harma de Bie en Ina Doornbos. Ina en Harma zullen tijdens de demonstratie 10 bloemstukken in kerstsfeer maken. Deze stukken worden na afloop van de avond verloot.

Lootjes hiervoor zullen eerder op de avond verkocht worden. Beide dames zijn met bloemschikken begonnen door lessen te volgen bij Groei & Bloei. Harma vanaf 2000 en Ina is in 2007 zelfs begonnen met bloemschikken door de lessen bij te wonen die Harma toen gaf. Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken hebben zij de nodige prijzen gewonnen: in 2019 werd Ina 1e en Harma 2e in de zogenaamde semi-profklasse. Ook deed Ina mee met de wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap en Harma met de wedstrijd in Appeltern. De twee vriendinnen hebben bij de Dahliavereniging Helmond-West ook samen een dahliaveld en een pluktuin.
 
In de kerstdemonstratie willen zij laten zien dat met materialen uit eigen tuin en de natuur veel werkstukken te maken zijn. De werkstukken van de dames zijn vooral sterk in het lijnenspel. Ina en Harma halen hun inspiratie uit het werk van nationale en internationale meesterbinders. Samen proberen ze de techniek van getoonde werkstukken van deze meesterbinders te ontleden en samen bezoeken ze daarom vaak bloemschikdemonstraties. In de kerstdemonstratie zullen ze hun werkstukken dan ook benoemen in de trend van een meesterbinder. Naast de bloemstukken in het specifieke kerstthema worden er ook een aantal adventswerkstukken gemaakt.

De entree voor deze avond is € 4,00 voor leden van Groei & Bloei en hun inwonende gezinsleden en € 7,00 voor niet-leden.
De zaal gaat open om 19.30 uur, aanvang van de demonstratie is 20.00 uur. U bent welkom in Wijkcentrum De Fonkel, Prins Karelstraat 123, 5701 VL Helmond.


Dit nieuwsbericht is 53 keer bekeken

X
X