‘Kennen we Elkaar?’ over Poolse migranten in de regio

‘Kennen we Elkaar?’ over Poolse migranten in de regio
Gepubliceerd op: 2 december 2021 9:53

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Op dit moment is in Bibliotheek Helmond de fototentoonstelling ‘Kennen we Elkaar? | Czy my się znamy?’ te zien. In deze expositie maak je door middel van foto’s en tekst kennis met 9 van onze Poolse buren. ‘Kennen we elkaar?’ Dat zeg je tegen iemand die je denkt te kennen, maar waarvan je het niet zeker weet.

Er wonen circa 250.000 Polen in Nederland, waarvan ongeveer 4.000 in de regio Helmond-Peel. Deze mensen wonen in dezelfde buurten als jij en ik en brengen hun kinderen naar school in dezelfde wijk. Zij wonen en werken in dezelfde omgeving als jij. Heel dichtbij, maar hoe goed kennen we ze eigenlijk? Wat zijn hun dromen en hoe zijn ze hier gekomen?

Zij hebben hun leven opgebouwd in Nederland en de fotograaf vertelt hun verhaal in woord en beeld. Fotograaf Tahné Kleijn bezocht ze op hun werkplek en thuis. Dit leverde een boeiende reeks foto’s op, die laten zien hoe ‘gewoon’ deze buren zijn. Toch hebben zij elk een bijzonder verhaal!

In deze expositie zie je het dagelijks leven van Kasia, Magda, Staszek, Wojtek, Magda, Sławek, Kinga, Olga en Adam. Inwoners uit Helmond en dorpen zoals Someren maar ook Sint Anthonis. De foto’s tonen de Poolse inwoners in hun werksituatie en ook in hun vrije tijd.

‘Kennen we Elkaar?’ over Poolse migranten in de regioKinga. F | Tahné Klein


De foto’s zijn te vinden op de begane grond en op de eerste verdieping van de Helmondse Bibliotheek. De expositie is gratis te bezoeken. De verhalen zijn ook online te lezen: www.levgroep.nl/kennenweelkaar.
Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met fotograaf Tahné Kleijn, Bibliotheek Helmond-Peel en LEVgroep.

De foto’s zijn tot en met 9 januari te zien in de Bibliotheek Helmond tijdens de openingsuren: maandag tot en met zaterdag van 10:00-17:00 uur; dinsdagavond en donderdagavond tot 19:00 uur.
Daarna gaan de foto’s verder op reis in de regio, onder andere naar Veghel en Lieshout.


Dit nieuwsbericht is 215 keer bekeken

X
X