Keiebijters Kletstoernooi gestart

Gepubliceerd op: 19 januari 2023 15:48

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
We hebben er 3 jaar op moeten wachten, maar vorige week startte het Keiebijters Kletstoernooi zoals vanouds. Het was te merken aan de zaal dat iedereen zin had om een avondje lekker te lachen. Na het voorstellen van Prins Briek en zijn gevolg, was het aan de dansmarietjes om de avond te openen met een vrolijke dans. Daarna was het de beurt aan Henny van Deursen om met ‘De Zeuvenden Himmel’ de zaal alvast op te warmen, gevolgd door het Van Binsbergen Trio.

Het Van Binsbergen Trio, dat grappig genoeg uit 4 mensen bestaat, hebben van de cantus hun specialiteit gemaakt. De ene na de andere hit werd de zaal in geslingerd, beantwoord door een luidkeels meezingen van het publiek. Hierna was het tijd voor de eerste kletser: Wichard de Benis, zelf ook Prins in zijn dorp Best, vertelde over zijn leven en werkzaamheden als dictator. Daar komt nog een hoop bij kijken! Als tweede kletser in de ton verscheen Amsterdammer Riza Tisserand. Zijn typetje ‘Robertje Matten’ is niet de persoon waar je ruzie mee wil krijgen, zo bleek.

Na de tweede kletser was het tijd voor nog wat amusement. De Skoepies vermaakte de zaal met hun hilarische anekdotes en dito liedjes. Voor het gemak werden de teksten op de schermen geprojecteerd, zodat het publiek ook dit keer luidkeels kun meezingen. Daarna was het de beurt aan Robert van Dijk om de ton te beklimmen.

Robert heeft de laatste editie van De Goeie To(o)n gewonnen en zich daarmee geplaatst voor het Keiebijters Kletstoernooi. Fonske Fontanello, waarzegger en toekomstvoorspeller, bleek te meer te weten dan ieder ander. Waarschijnlijk weet hij de uitslag van dit toernooi ook al! De afsluiter van deze avond was Tom van Osch als bruid. Deze ‘dame’ had het maar zwaar met haar kersverse echtgenoot.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eerste KeieKletsavond. Aanstaande zaterdag, de tweede KeieKletsavond, staan Wissiknie, Koen Verstappen, Rien van Genugten, Boekels Kwartierke, Boy Jansen en René van den Heuvel op het programma. Er zijn nog kaartjes! Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl.


Dit nieuwsbericht is 38 keer bekeken