‘Kei lief’: Een gratis lunchpakket voor meer dan 600 Helmondse senioren!

Gepubliceerd op: 6 mei 2020 18:13
Gewijzigd op: 6 mei 2020 12:16

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Het begon allemaal een aantal weken geleden. De ondernemers van Hé Heistraat bespraken  samen met M'hamed Yahia van de LEVgroep de gevolgen van de coronacrisis. Niet alleen de gevolgen voor hen, maar ook voor de kwetsbare groep ouderen in Helmond. Een groot aantal van hen woont zelfstandig in de wijken en som ook alleen. Ze krijgen minder hulp en moeten nu meer zelf doen. Dat maakt het extra zwaar!

Al snel ontstond het plan voor Lunchpakket Extra. Een gratis lunchpakket voor inwoners, samengesteld door de lokale ondernemers en aangevuld met een eventueel vrijwillig belmaatje van LEVgroep. Ondertussen sloten ook de ondernemers van Wijkmanagement Helmond en Winkelcentrum De Bus zich aan en werd de actie opgezet. In de lokale bladen en op sociale media werd een oproep geplaatst. Iedereen die een oudere kent die wel wat extra aandacht verdient, kon deze aanmelden bij LEVgroep.

En het liep storm met aanmeldingen! Ondertussen staan meer dan 600 Helmondse senioren op de lijst voor een gratis lunchpakket. Het mooie is ook dat meer dan 50 vrijwilligers, waaronder een groep jongeren, de ondernemers helpen. Zij pakken de lunchpakketten in en bezorgen ze aan huis. Inwoners krijgen zo niet alleen een lekkere lunch, maar ook een gezellig praatje bij de voordeur. En wanneer ze zich wat eenzaam voelen en behoefte hebben aan een belmaatje, kunnen ze dit direct kenbaar maken aan LEVgroep.

Afgelopen vrijdag zijn er door vrijwilligers, waaronder de Helmondse wethouders, al 300 pakketten bezorgd. Inwoners reageerden blij verrast. ‘Daar wist ik niets van, wat een verrassing’ en ‘kei lief’. Sommigen gaven de vrijwilligers zelfs een handkusje op afstand.

Uit de gesprekken met een aantal ouderen bleek dat er dringend hulp nodig was en een aantal gaf aan graag in contact te komen met een Belmaatje. Met deze mensen gaat LEVgroep de komende dagen aan de slag.

Volgende week vrijdag, 8 mei, krijgen de volgende 300 mensen een lunchpakket aangeboden. Corona, we doen het samen!


Dit nieuwsbericht is 80 keer bekeken

X
X