KankerTalkshow ‘Gezin en Kanker’

Gepubliceerd op: 13 januari 2023 10:11

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
Op donderdag 19 januari vindt de KankerTalkshow plaats in De Cacaofabriek in Helmond. Het thema is ‘Gezin en Kanker’. De KankerTalkshow besteedt aandacht aan de impact en beleving van de diagnose kanker in het gezin.

Hoe ga je om met alle emoties? Wat is de impact hiervan op kinderen en ouders en waar kun je terecht met alle vragen die voorbij komen? De KankerTalkshow richt zich met een boeiend programma en inspirerende gasten op ouders, zorgprofessionals en leerkrachten.

Ook komt de betekenis van de centra voor leven met en na kanker, zoals De Cirkel in Helmond en De Eik uit Eindhoven, aan bod. Wat zijn de ervaringen van de zorgprofessionals met deze centra?
Hoe kijkt de medische wereld naar de psychosociale ondersteuning die ze leveren en hoe wordt die ondersteuning door de ouders en andere betrokkenen beleefd?
Deze onderwerpen vormen de basis voor een stimulerende dialoog, waaraan ook Daisy Veenstra, de rappende psycholoog, haar bijdrage levert. Met haar muziek bereikt Veenstra tienduizenden jongeren die kampen met lastige, maar urgente vragen.

De gratis bijeenkomst is van 19.00 – 20.30 uur, Cacaofabriek 1, 5705 LA Helmond.

Graag aanmelden via
info@vickibrownhuis.nl.


Dit nieuwsbericht is 52 keer bekeken