Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Lightyear en Helmond op 1000 km lange fietstocht

Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Lightyear en Helmond
Gepubliceerd op: 18 maart 2021 10:00
Gewijzigd op: 18 maart 2021 9:29

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Om in tijden van corona toch de regio in te kunnen om de mensen te ontmoeten, is de nr. 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgefietst. Van Duijn is langsgegaan bij vrijwilligersinitiatieven en mensen die zich inzetten voor een duurzame, gezonde en sociale leefomgeving en wil graag de verhalen uit de streek horen. 

De Groene 1000 - een tocht van twaalf dagen door heel Nederland – werd zaterdag 6 maart afgesloten met 1122 km op de teller. Onderweg werden groene initiatieven bezocht. Van Duijn ontmoette in deze verkiezingstijd veel betrokken mensen die zich inzetten voor hun medemens en leefomgeving. Ze vroeg ook de mensen een videoboodschap in te spreken zodat ze die weer kon doorgeven aan de volgende, wat een leuk verbindend effect geeft.

Van studententeninitiatief tot miljoenenproject
Vanuit Etten-Leur fietste Marieke via Tilburg naar Helmond en werd daar warm ontvangen door Mohammed Chahim (Europees Parlementslid PvdA) en Tom Selten (Lightyear). Chahim weet veel over duurzame initiatieven en had Van Duijn getipt. Tom Selten liet de nieuwste innovatie zien op het gebied van de duurzame zonneauto. In 5 jaar groeiden ze met 5 studenten naar inmiddels 150 mensen. Zijn boodschap: “We bouwen de auto van de toekomst, dat kan in Nederland. Maar je moet er wel in blijven geloven!”.
Van Duijn: “Het is bij elk initiatief weer geweldig om te zien dat zoveel mensen hun steentje willen bijdragen aan een betere leefomgeving. Ook het optimisme waarmee dit gebeurt, ondanks deze moeilijke tijd, is mooi. Belangrijk is dat overheden waar nodig dit ondersteunen, zodat het kan blijven bestaan!”

Na afloop fietste Mohammed Chahim nog een stuk mee om andere duurzame initiatieven in Helmond te laten zien, waaronder de zelfrijdende bus.

Uitgenodigd in de Tweede Kamer
Als Van Duijn verkozen wordt, dan zijn de betrokkenen in elk geval van harte welkom om bij haar langs te komen in de Tweede Kamer. En ook al is die kans klein, want op plek 38 zal dat waarschijnlijk met voorkeursstemmen moeten gebeuren, het zou wel heel gaaf zijn als meer betrokkenen hun stem kunnen laten horen in Den Haag. 2021 is immers niet alleen het jaar van de Tweede Kamerverkiezingen, maar vooral het jaar van de ‘vrijwillige inzet’. 
Meer informatie over de tocht is te vinden op www.pakdekans.nl/degroene1000

F | Marieke van Duijn


Dit nieuwsbericht is 329 keer bekeken

X
X