Kan osteopathie een oplossing zijn voor uw klachten?

Gepubliceerd op: 13 februari 2020 10:46
Gewijzigd op: 12 februari 2020 15:48

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Stiphout en warande, Voorpagina

Stiphout: Heeft u onverklaarbare lichamelijke klachten of langdurige pijn? Wellicht kan osteopathie iets voor u betekenen. U kunt bij een osteopaat terecht met verschillende klachten zoals rug- en nekpijn, darmklachten, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, menstruatieklachten of spier- en gewrichtsklachten. Baby’s met darmkrampjes, reflux of slaapproblemen hebben vaak baat bij een osteopatische behandeling.

Osteopathie is een manuele geneeswijze. Dit betekent dat de therapeut uitsluitend met zijn handen werkt. De therapeut onderzoekt het hele lichaam uitgebreid op beweeglijkheid. Met verschillende technieken helpt de osteopaat blokkades in het lichaam op te lossen en kan het lichaam weer optimaal functioneren. Een lokale klacht kan zijn oorzaak elders in het lichaam hebben. Daarom behandelt een osteopaat vaak niet alleen de plek waar de patiënt pijn ervaart. De behandeling is afgestemd op de patiënt en de techniekkeuze waarborgt een veilige en doeltreffende behandeling. Een osteopaat kan volwassenen, zwangeren, kinderen en baby’s behandelen.


In het Paramedisch Centrum Stiphout aan de Dorpsstraat 51 is de praktijk PuurOsteo gevestigd. Barbara van der Leij is hier werkzaam als osteopaat. Barbara over osteopathie: “Tijdens de opleiding fascineerde me steeds opnieuw op hoeveel verschillende manieren een lichaam kan reageren op klachten, beperkingen en pijn. Dit vraagt bij iedere patiënt en iedere klacht een andere, op het individu aangepaste, behandeling. Ik zie de grote uitdaging in mijn vak om het complexe systeem van het lichaam een bijdrage te kunnen leveren aan een beter functionerend lichaam.”

Indien u twijfelt of u met uw klacht bij een osteopaat aan het juiste adres bent, kunt u contact opnemen. Tijdens een kort gratis gesprek, telefonisch of in de praktijk, kijken we samen of het maken van een behandelafspraak zinvol is. Kijk op www.puurosteo.nl, bel of stuur een tekstbericht naar 0629409951.


Dit nieuwsbericht is 286 keer bekeken

X
X